Logga in
Logga in

Projektingenjör till utvecklande vägprojekt i Öst

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Du kommer att komma till enheten väg som består av 25 personer med ansvar för byggnation av vägar, gång och cykelbanor, busshållplatser broar mm inom distrikt Öst/Stockholm. I vårt uppdrag ingår att planera och handla upp vägplaner, bygghandlingar och entreprenader. Vi söker nu projektingenjörer för dessa arbeten inom distrikt Öst/Stockholm. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Denna roll som projektingenjör har inriktningen mot väg inom Investering. Du ingår i projektorganisationen och normalt innebär rollen att du agerar och arbetar som stöd till projektledaren. Du deltar i flera av distriktets olika investeringsprojekt där rollen innebär ett nära stöd till projektledaren med eget ansvar för ett antal uppgifter inom projektledning såsom administration, kalkylering/uppföljning/rapportering av projektekonomi, planering, riskhantering, entreprenadjuridik med mera. Exakt vilka uppgifter du får beror på din erfarenhet och kunskap samt projektets behov. Du kommer medverka vid olika leverantörsmöten samt bistå projektledaren i interna och externa kontakter såsom allmänhet, kommuner och andra intressenter. All dokumentation sker genom olika IT-system varav intresse och nyfikenhet för att lära, utveckla och förbättra verksamheten utifrån det är betydelsefullt. Du tycker om att lära och dela med dig av din kunskap till andra. Jag som blir din chef heter Kenneth Sundberg. Jag kommer leda genom att sätta ramar för ditt uppdrag men efter det ger jag dig stor frihet under ansvar och förväntar mig att du jobbar självständigt och följer våra överenskommelser. Men när du vill och behöver stöttning finns jag självklart där för dig. Hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektingenjör i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper i projektingenjörsrollen, specialisera dig eller utvecklas vidare i en ny roll. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer så möjligheterna för dig är många. Som projektingenjör har du tillgång till forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar mm. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt. Rollen ställer krav på ett strukturerat arbetssätt då flera ärenden kan komma att behöva hanteras samtidigt. Du har en förmåga att arbeta självständigt och är en god problemlösare med god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer likvärdiga
  • har viss erfarenhet av varierande uppgifter inom projektstyrning
  • har kunskap om planeringsprocessen för investeringsarbeten inom infrastruktur
  • har praktisk erfarenhet av riskhantering
  • har goda kunskaper i MS Office-paketet
  • har mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har någon form av ledarskapsutbildning
  • har kunskap inom entreprenadjuridik, AB, ABT, ABK
  • har arbetslivserfarenhet som entreprenör, projektör, eller inom offentlig förvaltning.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Eskilstuna, Västerås eller Örebro

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev - däremot är det viktigt att du tar dig tid och besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 14/6 och man har fem dagar på sig att utföra dem.

Intervjuer är preliminärt planerade under vecka 26-27 och kommer genomföras via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Kenneth Sundberg,
0101233235

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Christina Pintér,
0101230777

Läs mer