Logga in
Logga in

Projektingenjör till väg och järnvägsprojekt

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Trafikverket är stolta över att ha blivit utsedda till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare och nominerade till årets employer branding företag 2023. Med andra ord - hos oss trivs man! Vi månar om worklife balance och erbjuder i denna tjänst möjlighet till distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Om jobbet

På vår enhet i Karlstad är vi 14 anställda och söker nu ytterligare kollegor.

Vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige och nytta för medborgarna och näringslivet. Några av projekten som vår enhet jobbar med just nu är bl.a. mötesstation i Väse, ombyggnation av Karlstad C, reinvesteringar järnväg och utbyggnad till mötesfria landsvägar.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

Som projektingenjör arbetar du bl.a. med:

. prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering

. tidplaner för projektets olika behov

. risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan

. kvalitet, miljö och arbetsmiljö

. strukturera och administrera i projektledningssystemen

I vår arbetsgrupp är det viktigt med en trivsam miljö där vi stöttar varandra och har roligt ihop!

Jag som blir din chef heter Åsa Ekholm Kjörsträd. Som chef fokuserar jag på att "bygga" gruppen för att nå de resultat som förväntas av oss. Var och en bidrar till helheten med sin kunskap och sitt engagemang. För mig är även förtroende och pålitlighet en grundpelare. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du som person trivs med att samarbeta med andra och har lätt för att knyta nya kontakter. Du har också ett sinne för struktur och planering, tar egna initiativ och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god analytisk förmåga och gillar att lösa problem. Du har också god kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd och förmedlar budskap på ett enkelt sätt.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har minst något års aktuell erfarenhet av att ha arbetat i projektverksamhet
  • har aktuell erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket då formella dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du:

  • har kunskap i projektledning och ekonomi
  • har erfarenhet av relevant arbete inom bygg- och/eller anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av att ha arbetat i projektverksamhet kopplat specifikt till infrastruktur

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker digitalt via Skype och planeras genomföras under v. 26.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort för tjänsterna är: Karlstad.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Kjörsträd,
0101236756

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222