Logga in
Logga in

Projektingenjör till vägprojekt i Västerbotten

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift är att medverka i vägprojekt som ett stöd till projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp projekt från projektering till byggnation. Du arbetar tillsammans med projektledare med styrning och uppföljning avseende ekonomi, tid, och innehåll, risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan, kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Arbetet innebär till stora delar att strukturera och administrera i våra projektledningssystem samt att delta i olika typer av möten och att skriva protokoll.

Primärt kommer du att jobba med följande områden:

 • ansvara för ekonomiuppföljning
 • arbeta med att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till det aktuella uppdraget
 • kontrollera att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns
 • vara delaktig i riskarbetet
 • delta aktivt vid upphandlingar
 • hantera uppföljning av tidsplaner

Kvalifikationer

För att du ska trivas och lyckas bra i den här rollen så ser vi att du har en god förmåga att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem. Du håller god ordning och har god struktur i ditt arbete. Du är prestigelös och kommunikativ. Du har lätt för att anpassa dig, tycker om att samarbeta och att stötta dina kollegor i deras vardagliga arbete. Du är självgående genom att du tar ansvar för din uppgift och driver ditt arbete framåt. Du tycker även om att ta initiativ och hitta nya lösningar och vägar framåt. Du har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har minst 6 månaders arbetslivserfarenhet av projektstyrning och projektadministration. Gärna med erfarenhet av tidsplanering, resursplanering, prognosarbete, uppföljning av tid och ekonomi, riskhantering
 • har mycket god vana av att använda datorn som arbetsverktyg
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har arbetslivserfarenhet från entreprenadverksamhet och infrastrukturprojekt
 • har arbetslivserfarenhet från att delta i upphandlingar

Övrig information

Placeringsorten är Umeå.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 6 februari och du har fem dagar på dig att genomföra dessa.

Intervjuer är preliminärt planerade att hållas vecka 8-10 och kommer genomföras på vårt kontor i Umeå.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid efter avslutad provanställning.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Malin Viklands,
0101238895

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

SACO Christina Mattila,
0101237068

ST Lena Hedenström,
0101237411

Läs mer