Logga in
Logga in

Projektingenjörer till väg- och järnvägsprojekt

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Nu förstärker vi våra organisationer på investering i Jönköping med projektingenjörer inom väg och järnväg. Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Välkommen med din ansökan till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör medverkar du i väg-eller järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp projekt från projektering till byggnation. Att vara projektingenjör innebär att du är i kontakt med projekt i hela kedjan. Du är en del av projektledningen och driver delar av eller mindre projekt från planering till produktion. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • kostnadsuppföljningar samt fakturahantering.
 • för projektets olika behov.
 • och säkerhetshantering samt trafikpåverkan.
 • miljö och arbetsmiljö.
 • och administrera i projektledningssystem.

Din utveckling

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda vissa mindre projekt i sin helhet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt. Rollen ställer krav på ett strukturerat arbetssätt då flera ärenden kan komma att behöva hanteras samtidigt. Du har en förmåga att arbeta självständigt och är en god problemlösare med god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har körkort för manuellt växlad personbil.

Det är meriterande om du

 • har arbetslivserfarenhet kopplat till väg- eller järnvägsprojekt
 • har kontraktsvana samt kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik
 • har erfarenhet av kalkyl- och budgetarbete, tidsplanering och riskhantering
 • har vana av att arbeta i projektledningssystem.

Övrig information

Placeringsort: Jönköping

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev - däremot är det viktigt att du tar dig tid och besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet vi gör.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut digitalt den 16/6 och man har fem dagar på sig att utföra dem.

Intervjuer är preliminärt planerade under vecka 26 och kommer genomföras via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid efter avslutad provanställning.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mattias Eriksson,
0101242699

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847

ST: Airi Larsson,
0101236243

Läs mer