Logga in
Logga in

Projektledare

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

"Jag som blir din chef heter Linda Blom. Jag sätter mycket stor tillit till mina medarbetares kompetens, vilja och förmåga att ta ansvar för och utveckla våra projektleveranser. Det sker genom en aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende internt och externt".

Om jobbet

Om jobbet

Som projektledare hos oss i Jönköping bidrar du stort till samhällsutvecklingen och arbetar framåtriktat med innovation och hållbarhet som ledstjärna i dina projekt. Du trivs med att styra, leda och samordna projekt från start till mål. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar.

Till din hjälp har du engagerade medarbetare och du leder och fördelar arbetet i en eller flera projektgrupper bestående av tekniska specialister, kontrakterade konsulter och entreprenörer. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att mål och hållbarhetskrav uppnås och arbeta löpande med riskhantering och prognoser.

Här är några exempel på vad våra projekt kan handla om:

 • Planering och byggnation av vägar, broar, hållplatser, gång- och cykelvägar.
 • Trafiksäkerhetsprojekt såsom mitträckesåtgärder, breddning, upprustning mm.
 • Planering och genomförande av vattenskyddsåtgärder och miljöåtgärder, ex vis djurpassager och faunaåtgärder.
 • Arbete med vägplaner.

 Din utveckling

Som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik i branschen. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att under flera år ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person som inspirerar, skapar delaktighet, klargör riktning och driver utvecklingen tillsammans med ditt team. Tack vare din tydliga kommunikativa förmåga bygger du förtroende och skapar goda samarbeten. Du har en stark egen drivkraft, mycket god analys- och problemlösningsförmåga med ett helhetsperspektiv och du levererar resultat.

Vi söker dig som har: 

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • flera års aktuell och relevant erfarenhet från ledande befattning, exempelvis uppdragsledare, projektledare eller platschef.
 • erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning samt tidsplanering.
 • goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.
 • körkort för personbil.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom infrastrukturprojekt och/eller bygg- och anläggningsprojekt.
 • arbetat med projekt i plan- och/eller produktionsskede.
 • kunskaper i konsult-och entreprenadjuridik.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Skypeintervjuer är planerade till 7, 13 och 15 september 2022.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Linda Blom,
0101244609

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Rafael Moreno Hernandez,
0101241847