Logga in
Logga in

Projektledare

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Om svaret på frågorna är JA så sök till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Arbetsuppgifter

Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer. I de flesta sammanhangen är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. I din roll som projektledare fördelar du arbetet mellan såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Som person

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga.  

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning som projektingenjör, projektledare, uppdragsledare, platschef eller annan tjänst som vi bedömer likvärdig
  • har god arbetslivserfarenhet från kostnads-, tids- och målstyrning i projekt
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad bil

Det är meriterande om du

  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ha ansvarat för ledning och styrning av projekt inklusive budgetansvar och ekonomisk uppföljning.

Övrig information

Möjlig placeringsort för denna tjänst är Kristianstad. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Har du fler frågor angående tjänsten? Det går bra att kontakta rekyterande chef, Torbjörn Sundgren, under vecka 32.

Intervjuer kommer göras via Skype vecka 36-37

#LI-SP1 #LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Torbjörn Sundgren,
0101237252

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Lisa Nilsson,
0101236823

Läs mer