Logga in
Logga in

Projektledare för järnväg

Hur skulle du i en ledande roll bidra till att vara med och forma framtidens infrastruktur samt underlätta vardagen för invånare och företagare i hela Sverige?

Sök tjänsten

Om jobbet

Som erfaren projektledare för järnvägsprojekt har du helhetsansvaret för framdrift av projekt, från planering till slutbesiktning och överlämning till drift och underhåll. Du ser till att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du säkerställer ett proaktivt arbete gällande ekonomi, tid, risk och säkerhet samt arbetsmiljö. Du arbetar tätt ihop med projektingenjör och till er hjälp har ni specialister, konsulter och entreprenörer.

Som projektledare ansvarar du för att projektorganisationen har effektiva samarbetsformer och ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer. Du skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling samt säkerställa rätt affärs- och ersättningsformer. Du ansvarar även för projektets omvärldskontakt med allmänhet, myndigheter, kommunen och andra intressenter.

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Flerårig dokumenterad aktuell erfarenhet av projektledning i ledande befattning som t ex projektledare/platschef/ uppdragsledare inom järnväg.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete med budget, ekonomiuppföljning, tidsplanering och riskhantering samt säkerhet/arbetsmiljö.
 • Minst ett par års erfarenhet av upphandling och förhandling.
 • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.
 • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • Dokumenterad erfarenhet av ställverk 85.
 • Dokumenterad erfarenhet inom signalteknik.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att tillämpa ABK, ABT och AB.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av AMA.
 • Erfarenhet från arbete med projektmodellen XLPM eller liknande.
 • Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christina Eklööf,
0101236759

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

14 Chef i 1:a linjen Sektion, SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847