Logga in
Logga in

Projektledare inom järnväg

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor?

Sök tjänsten

Välkommen med din ansökan till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - som projektledare hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora projekt.

Om jobbet

Som projektledare inom järnväg kommer du driva ett antal projekt med helhetsansvar från planering till överlämnande.

Du är med från uppstart av projekten, lägger upp strategi för upphandling och driver dem hela vägen tills projekten har tagits i bruk. I rollen har du ansvar för helheten när det gäller att planera, styra och följa upp projekten. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projekten fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Kontakten med allmänheten, kommuner och andra myndigheter är viktig där du har en central roll.

Våra projekt är oftast lokaliserade i södra Sverige och paketerade med flera olika åtgärder. Exempel på projekt är tillgänglighetsanpassning av stationer, ombyggnad av bangårdar, kontaktledningsupprustning och elektrifiering.

Vår enhet består av ett antal kompetenta och engagerade medarbetare som byter erfarenheter och hanterar utmaningar tillsammans. Enheten präglas av samarbete, ansvar och engagemang.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos oss är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjlighet att arbeta upp till 40% på distans.

-Gott om semesterdagar. Från det år du fyller 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och från det år du fyller 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, har god samarbetsförmåga och är strukturerad i dina åtaganden. Därutöver motiveras du av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har även en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete som projektledare/produktionschef inom anläggningsbranschen, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av järnvägsprojekt
  • har aktuell och relevant kontraktsvana samt kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kalkyl- och budgetarbete, tidsplanering och/eller riskhantering

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Valbar placeringsort för tjänsten är Kristianstad, Malmö eller Växjö.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 19-21.

#LI-Hybrid. #LI-EA2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Annika Pålsson,
0101241804

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

SACO: Jacob Thörnblad,
0101234289