Logga in
Logga in

Projektledare inom järnvägsprojekt

Som Projektledare järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om jobbet

Som projektledare på Trafikverket är det av största vikt att du har ett gott ledarskap; bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att nå gemensamma mål. I din roll samordnar du grupper och blir en referenspunkt för andra.

Hos oss kommer du att driva järnvägs-projekt mot uppsatta mål och du styr framdriften med fokus på Tid, Kostnad och Innehåll. Du leder bl.a. projektingenjörer och specialister och du fördelar arbetet för tilldelade resurser inom ditt projekt. I rollen är du betrodd med projektets samtliga faser; projektering, produktion, överlämnande- och att dessa följs och anpassas efter uppdraget. Vidare garanterar du för att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser och interna arbetsinstruktioner som finns. Du företräder Trafikverket i olika typen av projektmöten t.ex. byggmöten där du för Trafikverkets talan enligt delegering.

Du kommer att tillhöra en grupp där engagerade projektledare och projektingenjörer prestigelöst delar med sig av goda exempel och tar stöd av varandra. I mitt ledarskap är öppenhet, förtroende och pålitlighet grundpelare och något som jag också förväntar mig av mina medarbetare och kollegor.

På Trafikverket finns det bra möjligheter till utveckling för dig som projektledare och vi hoppas att du vill driva järnvägs-projekt hos oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Projektledare ser vi att du är samarbetsorienterad; anpassar dig och hittar lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är strukturerad; arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, du slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du är analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som:

  • Har en universitet- eller högskoleexamen om 180hp(120p) med teknisk inriktning alternativt flerårig motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen
  • Har flera års erfarenhet från ledning och styrning av anläggningsprojekt
  • Har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av infrastrukturprojekt inom järnväg
  • Har god förhandlingsvana samt. kunskaper i konsult och entreprenadjuridik
  • Kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Övrig information

Denna tjänst avser Karlstad som placeringsort. Det finns möjlighet att teckna distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del av urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka 14. Intervjuer är planerade att genomföras via skype vecka 17. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Kjörsträd,
0101236756

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222