Logga in
Logga in

Projektledare inom vägprojekt

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta en del av arbetsveckan på distans. Vi är även stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om jobbet

I rollen som projektledare för vägprojekt har du har ett helhetsansvar för framdrift av projekt, från planering till överlämning av anläggning till drift och underhåll. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Arbetet drivs i projektform där du leder projektgrupper med specialister, konsulter och entreprenörer mot utpekade mål.

Du kommer att ha en ledande roll i utvecklingen av samhällsprojekt inom väg med fokus att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Ditt uppdrag innebär att du:

 • Säkerställer att projektet tar fram och uppnår utpekade projektmål
 • Sätter ramar för projektet med effektiva samarbetsformer och har ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer
 • Har ett proaktivt förhållningssätt avseende risk, hållbarhet, säkerhet och arbetsmiljö
 • Skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer
 • Säkrar en god styrning och effektiv uppföljning av projekten avseende tid, kostnad och innehåll
 • Samverkar och samråder både internt och externt
 • Svarar för omvärldskontakter med allmänhet, myndigheter, kommuner och andra intressenter

Kvalifikationer

Som person är du en trygg ledare som kan fatta beslut, inspirera och skapa delaktighet samt driva utvecklingen framåt. Rollen som projektledare innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. För att vara framgångsrik i rollen har du god analytisk förmåga och ett innovativt förhållningssätt. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig relevant och aktuell erfarenhet som projektledare eller likvärdig ledande funktion som entreprenör, konsult eller beställare
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från projekt inom bygg, anläggning eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
 • har god och relevant kontrakts- och förhandlingsvana
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att tillämpa ABK, ABT och AB

Övrig information

Placeringsort: Göteborg, Trollhättan eller Halmstad.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet och dessa skickas ut via mail under vecka 22. Intervjuer kommer hållas digitalt via Skype och är planerade att hållas i vecka 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Martin Matsson,
0101237067

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222