Logga in
Logga in

Projektledare inom Verksamhetsutveckling

Som medarbetare   på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker nu en Projektledare som har kunskap och erfarenhet inom utveckling av verksamhet och då framför allt du som har erfarenhet av att jobba i gränssnitten mellan verksamhetens behov och mot IT och system. Som projektledare leder du verksamhetsutvecklingsprojekt, förstudier, utredningar, aktiviteter i handlingsplaner och implementeringsarbete inom Verksamhetsområde Investerings Utvecklingsverksamhet.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variation, och ett urval av dem är: 

·        Leda projekt i samtliga faser - från förstudier och genomförande till projektavslut, överlämning och implementering

·        Leder och driver utredningar

·        Samordnar och håller ihop aktiviteter i handlingsplaner

·        Driver förändringsarbete och implementering

·        Delta i arbetet med att ta fram Investerings utvecklingsinriktning

Som projektledare tillhör du Enhet Utveckling inom Verksamhetsstyrning på Investering och samarbetar främst med andra delar av utvecklingsverksamheten och förvaltningen kopplat mot Genomföra åtgärder på vägar och järnvägar, Förbättra IT och Investeringsverksamheten. Du rapporterar till chef för Verksamhetsutveckling och FOI. 

Vi ser gärna att utveckling är din främsta drivkraft, och att du arbetat i projektform tidigare där utveckling varit i fokus. Om du har erfarenhet från vår bransch är det bra, men inget måste - vi letar efter dig som verkligen motiveras och engageras av utveckling, det är det viktigaste! Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och att du ska komplettera den befintliga gruppen på tre projektledare som redan finns på enheten. 

Kvalifikationer

Som person

 • Du drivs av att arbeta mot mål och att leda andra i det arbetet. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats. Du har förmågan att presentera rationella lösningsförslag på ett kommunikativt övertygande sätt. Du är van att arbeta i samverkan med andra med ett tydligt kravställande för att optimera projektens potential. Du är en analytisk person som besitter kreativt problemlösande med god förmåga att se möjligheter i komplexa samband.

Formella krav

 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Du har högskoleexamen om 180 hp inom ett område som är relevant för tjänsten. Alternativt har du en annan utbildning och relevant arbetslivserfarenhet i närtid som vi ser kan matcha behovet för tjänsten.
 • Du har arbetat som projektledare med en projektorganisation på minst 10 personer.
 • Du har erfarenhet från utvecklings- och implementerings arbete.

Meriterande

 • Om du har jobbat som Projektledare i verksamhetsutvecklingsprojekt med inriktning IT och system.
 • Om du har utbildning eller kurser inom beteendevetenskap, förändringsledning.
 • Om du har erfarenhet från digitaliseringsprojekt.
 • Om du har erfarenhet från infrastrukturbranschen.
 • Om du har erfarenhet från stora komplexa organisationer med många intressenter.
 • Om du är van vid att hålla i presentationer och ta fram kommunikativa presentationsunderlag.Övrig information

I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta på distans upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Test och arbetsprov kan komma att var en del i urvalet för den här rekryteringen.

Valbara placeringsorter: Luleå, Härnösand, Gävle, Borlänge, Eskilstuna, Uppsala, Solna, Norrköping, Göteborg, Malmö eller Kristianstad.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Karolina Dalestedt,
0101233318

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer