Logga in
Logga in

Projektledare som vill förverkliga morgondagens infrastruktur

Har du g od erfarenhet av projekt-/uppdragsledning? Är det ett område du tycker är viktigt - och som du är väldigt duktig inom - och där du vill fortsätta utvecklas?

Sök tjänsten

Vill du vara med och förverkliga morgondagens infrastruktur där du underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige? Ta denna chans och sök tjänsten som projektledare med möjlig placering i Göteborg eller Skövde.

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss.

Som projektledare hos oss på investering leder du ett team av bland annat projektingenjörer och tekniska specialister. Du arbetar med aktiv projektstyrning och ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp vägprojekt i distrikt väst. Du bidrar med motivation och inspiration till din projektgrupp för att skapa en bra arbetsmiljö och sammanhållning. Du samarbetar internt och även externt med våra leverantörer och bidrar till kunskapsöverföringen i och utanför projektgruppen. I rollen har du kontakt med allmänheten men även övrig offentlig sektor.

Jag som blir din chef heter Saeid Azmoudeh och mitt ledarskap kännetecknas av förtroende och tydlighet där jag vill att du ska ha rätt förutsättningar för att trivas och lyckas. Jag försöker involvera dig och dina kollegor i de frågor ni är intresserade och duktiga inom. Du får därmed frihet under ansvar med tydliga ramar på en enhet som kännetecknas av engagerade och hjälpsamma medarbetare. Vi på enheten är innovativa men ser att vi kan bli ännu bättre, kanske med din hjälp? Vi hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med våra leverantörer. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har

  • Universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • God erfarenhet av projekt-/uppdragsledning med eget ansvar för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • God förhandlingsvana.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • Erfarenhet som projektledare inom ett infrastrukturprojekt (gatu-, väg- eller järnvägsprojekt).
  • God kontraktsvana och kunskap inom entreprenad-konsultjuridik
  • Certifiering inom projektledning.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Möjliga placeringsorter: Göteborg eller Skövde.

Intervjuer sker över Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Saeid Azmoudeh Kalati,
0101231550

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222