Logga in
Logga in

Projektledare till järnväg

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Är du vår nästa erfarna projektledare som vill arbeta inom järnväg och som gillar att arbeta mot mål och tydliga resultat? "Jag som blir din chef heter Heidi Segerström, och jag bygger mitt ledarskap på ett stort engagemang, en stark tilltro till allas önskan att bidra och en övertygelse om styrkan i att arbeta i team. Mitt fokuserar ligger på att hitta rätt person till rätt projekt och jag söker nu en projektledare som vill vara med i vår grupp där vi jobbar tillsammans och lär av varandra. Jag och mina medarbetare drivs av att bidra till samhällsutvecklingen. Det gör vi genom ett högt engagemang, en trevlig stämning och många goda skratt!"

Om jobbet

I rollen som projektledare inom järnvägsprojekt hos oss har du ett helhetsansvar för framdriften av projektet från planering till överlämning av anläggningen till drift och underhåll. Du ansvarar för tid, budget och innehåll i projektet och leder projektgrupper med specialister, konsulter och entreprenörer mot utpekade mål. Kort sagt - en unik möjlighet att få driva projekt från projektering till byggande och tillsammans med oss påverka utvecklingen i några av Sveriges just nu mest spännande samhällsprojekt inom järnväg.

Ditt uppdrag innebär att du:

 • säkrar en god styrning och effektiv uppföljning av projekten avseende tid, kostnad och innehåll
 • säkerställer en gemensam målbild av effekt -och projektmål för berörda parter
 • sätter ramar för projektet med tydliga samarbetsformer och har ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer
 • har ett proaktivt förhållningssätt avseende risk, säkerhet och arbetsmiljö i projekten
 • skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer
 • samverkar och samråder både internt och externt
 • svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta en del av arbetsveckan på distans. Vi är även stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap skapar engagemang och präglas av att du såväl ger som bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från ledning och styrning av bygg- och anläggningsprojekt
 • aktuell och relevant erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • arbetslivserfarenhet från järnvägsprojekt
 • god och relevant kontrakts- och förhandlingsvana
 • erfarenhet av konsult och/eller entreprenad juridik

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Valbara placeringsorter: Göteborg.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Heidi Segerström,
0101239301

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222