Logga in
Logga in

Projektledare till vägprojekt

Som projektledare är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Är du vår nästa projektledare inom vägprojekt som gillar att arbeta mot mål och tydliga resultat?

Om jobbet

I rollen som projektledare inom vägprojekt får du ett spännande jobb där du tar ett helhetsansvar för framdrift av projekt, från planering till slutbesiktning och överlämning av anläggning till drift och underhåll. Du ser till att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du arbetar tätt ihop med en projektingenjör och till er hjälp har ni projektgrupper med specialister inom en rad områden, konsulter och entreprenörer.

I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som rör projektet. Du kommer att ha en ledande roll i utvecklingen i några av Sveriges just nu mest spännande samhällsprojekt inom väg och järnväg med fokus att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Som projektledare ansvarar du för:

 • Att projekt tar fram och uppnår utpekade projektmål
 • Att Projektorganisationen har effektiva samarbetsformer och ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer
 • Att projektet arbetar proaktivt med risk, hållbarhet, säkerhet och arbetsmiljö
 • Att projektet skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer
 • Att styra och följa upp projektets leverantörskontrakt avseende tid, kostnad och innehåll
 • Att projektorganisationen samverkar och samråder både internt och externt
 • Projektets omvärldskontakter med allmänhet, myndigheter, kommunen och andra intressenter
Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. 

Som projektledare har du tillgång till utbildningar och talang- och utvecklingsprogram. 

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta ungefär 2 dagar i veckan på distans. Vi är även stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

 • Du har god analyserande problemlösningsförmåga
 • Har driv och arbetar proaktivt för att nå resultat och mål
 • Är ödmjuk, bygger förtroende och kan kommunicera utifrån mottagaren
 • Trivs i en ledande roll med att vara den sammanhållande länken och att ha ansvar

Vi söker dig som

 • har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant erfarenhet som projektledare eller annan ledande funktion som vi bedömer likvärdig, exempelvis platschef, byggledare, arbetsledare, projektingenjör eller uppdragsledare
 • har aktuell och relevant praktisk erfarenhet av AB och ABK
 • har aktuell och relevant erfarenhet av riskhantering och tidsplanering
 • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning
 • har aktuell och relevant erfarenhet av AMA
 • har god och relevant kontrakts- och förhandlingsvana
 • har god och relevant kunskap om lagstiftning som berör samhällsbyggande och upphandling

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Solna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet.

Rekryterande chef Cecilia Flood är på semester men kommer vara tillgänglig för eventuella frågor om tjänsten från den 10/8, då hon är tillbaka från semestern,

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 36-37

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Cecilia Flood,
0101234975

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Rafael Moreno Hernandez,
0101241847