Logga in
Logga in

Projektledare Väg

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om jobbet

I rollen som projektledare på vår enhet kommer du att driva, leda, samordna och följa upp projekt från planering till färdig anläggning. Du ansvarar för att projekten genomförs utifrån beslutad omfattning inom bestämda tids- och kostnadsramar. I projektledningen arbetar du vanligtvis med en projektingenjör och i vissa fall även med delprojektledare och tekniska specialister. Ni formar gemensamt projektets arbetssätt avseende strategi, tidsstyrning, ekonomi och administration m.m.

Jag som kommer bli din chef heter Malin Viklands och jag kommer göra mitt yttersta för att ge dig så bra förutsättningar jag kan för att du ska kunna driva dina projekt på bästa möjliga sätt samtidigt som du utvecklas i din roll och tillsammans med mig och dina kollegor utvecklar vår verksamhet samtidigt som vi har roligt.


Kvalifikationer

Som person är du en trygg ledare som kan fatta beslut, inspirera och skapa delaktighet samt driva utvecklingen framåt. Rollen som projektledare innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. För att vara framgångsrik i rollen har du god analytisk förmåga och ett innovativt förhållningssätt. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt och lyhört sätt såväl internt som externt.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • mångårig relevant och aktuell erfarenhet som projektledare eller likvärdig ledande funktion som exempelvis entreprenör, konsult eller beställare
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från projekt inom anläggning
  • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • erfarenhet av projekteringsledning och eller uppdragsledning för projektering
  • god och relevant kontrakts- och förhandlingsvana
  • aktuell och relevant erfarenhet av att tillämpa ABK, ABT och AB

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Din utveckling:

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du har tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.


Ansökan

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail i slutet av vecka 13. Intervjuer kommer att genomföras under vecka 16 och 17 och sker digitalt via Skype.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Sök tjänsten

Rekryterande chef Malin Viklands,
0101238895

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

SACO Christina Mattila,
0101237068

ST Lena Hedenström,
0101237411