Logga in
Logga in

Samordnande specialist- BEST

Du som har dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet av stora komplexa infrastrukturprojekt får inte missa den här chansen! Här har du möjlighet att göra skillnad för invånare och företag i hela Sverige.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Samordnande specialist är du teknikstöd inom de olika projektens skeden, från planering till genomförande. Teknikstöd innebär att du koordinerar resursbehov inom hela BEST-K området (Bana, El, Signal, Tele och kanalisation) för järnväg. Du medverkar vid framtagandet av behovsbilden av teknikspecialister inom respektive teknikområde och ansvarar för att projekten har korrekt teknisk kompetens. Tillsammans med projektledaren tillser ni anskaffning av resurser genom rekrytering eller upphandling i samarbete med närmsta sektionschef. Som Samordnande specialist ansvarar du även för att introducera nya specialister i projekten samt utföra prestationsbedömningar av specialisterna gentemot sektionschef. Du stämmer av bemanningsbehovet med programsamordnare och specialistorganisationen för att utifrån projektens tidplaner kunna göra en rimlig bedömning av resursbehov. Även konrollattest av specialisternas (konsulter) fakturor ingår i uppdraget.

Kvalifikationer

Du har ett flexibelt arbetssätt och förmåga att se möjligheter samt att prioritera utifrån olika förutsättningar. Du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta tillsammans med andra parter i de olika projekten. Du är en kommunikativ person som förmedlar information på ett tydligt och innehållsrikt sätt. Du trivs i en ledarroll där du får möjlighet att visa riktning och vägleda uppdragen.

Vi söker dig som har:

  • Teknisk högskoleutbildning 180hp (120p) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • Dokumenterad flerårig arbetslivserfarenhet av stora komplexa infrastrukturprojekt inom Bana, El, Signal eller Tele som samordnare, uppdragsledare, teknikansvarig, projektledare eller motsvarande.
  • Kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede.
  • Dokumenterad erfarenhet som specialist inom något av teknikområdena el, signal eller tele.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete som beställare eller arbete i en beställarorganisation.
  • Kunskap inom AB, ABT och ABK.
  • Ledarskapserfarenhet.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Malika Abouhout,
0101230815

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Daniel Jonsson,
0101231549