Logga in
Logga in

Samordnande specialist Högspänning

Du som har arbetslivserfarenhet inom El högspänning i kombination med stora komplexa infrastrukturprojekt har nu möjligheten att göra skillnad för invånare och företag i Sverige!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som samordnade specialist högspänning koordinerar du resursbehov inom hela BEST området (Bana, El, Signal, Tele) för järnväg inom projekten. Du medverkar i behovsbild av teknikspecialister inom respektive teknikområde som underlag till projekten. Du är också ett tekniskt stöd inom el högspänning. Det innebär att du stöttar infrastrukturprojekt från planering till produktion med din kompetens. Du medverkar även inom ditt kompetensområde genom att ta fram förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag samt säkerställa och följa upp kontraktskrav.


Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk förmåga, vilket gör att du kan identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikativ förmåga som du anpassar till målgruppen. Du trivs i en ledarroll där du får möjlighet att visa riktning och vägleda uppdragen. Du tar ansvar och driver dina frågor framåt på ett självständigt sätt och trivs i samarbete med andra.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleexamen inom teknikområde elkraft/elektroteknik, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet från högspänningsanläggningar i infrastruktur som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • Några års arbetslivserfarenhet inom El högspänning i kombination med stora komplexa infrastrukturprojekt bl.a. järnväg.
  • Kunskap inom teknikområdet kontaktledning, hjälpkraftledning och tågvärme.
  • Erfarenhet som uppdragsledare, teknikansvarig, projekteringsledare, projektledare eller motsvarande.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av entreprenadjuridik och kunskap inom AB, ABT och ABK.
  • Kunskap inom tekniska beskrivningar och övriga ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede.
  • Dokumenterad erfarenhet som specialist inom teknikområdena el högspänning/kontaktledning.
  • Kunskap om hur man arbetar med tekniska beskrivningar och mängförteckningar enligt AMA.

Övrig information

I denna rekrytering kan det komma att användas webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Malika Abouhout,
0101230815

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Daniel Jonsson,
0101231549