Logga in
Logga in

Sektionschef El- och trafiksäkerhet

Nu har du chansen att bli en del av vårt gäng och vara med och påverka och utveckla investeringsverksamheten inom El- och trafiksäkerhet!

Sök tjänsten

 Med ett härligt gäng medarbetare får du som sektionschef möjligheten att både jobba med gruppens utveckling och effektivitet men även med att ta området till nya höjder inom Trafikverket!

Om jobbet

Som sektionschef är du ansvarig för en grupp medarbetare med stor specialistkunskap och erfarenhet inom området El- och trafiksäkerhet. Du agerar inom sektionen, för gruppens utveckling, med fokus på varje medarbetare och gruppen, men även utifrån områdes tillämpning och utveckling med helhetsperspektiv för Trafikverket. Exempel på arbetsuppgifter är resurssättning av dina medarbetare i vår projektverksamhet, kompetensutveckling, dialog med projektregionerna och med ett kund- och resultatorienterat arbetssätt säkerställa förutsättningar för leverans och vidareutveckling. Du har en nationell organisation där det är viktigt i din roll som ledare att vara trygg, prestigelös och lyhörd. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till enhetschefen.

Sektionen ger stöd till projekt och ledning inom El- och trafiksäkerhet inom både väg- och järnvägsområdet, med syfte att vi ska möta och klara krav inom området. Vi fokuserar på stöd för uppföljning, identifiering av risker och brister samt lärdomar och proaktivt stöd. Detta i syfte att säkerställa att vi tillämpar och utvecklar våra arbetssätt.

Sektionen är en del av enhet Säkerhet och Kvalitet som ingår i avdelning Verksamhetsstyrning. Avdelningen är nationell och stödjer hela Verksamhetsområde Investering med medarbetare placerade i hela landet, och verksamheten innefattar t ex utveckling, säkerhet, risk, portföljplanering och kalkyl.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Vi värdesätter relationer och olikheter, och bygger vår verksamhet med medarbetarna och förtroende i fokus. I vårt ledarskap har vi starkt personalengagemang och fokus på öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor samt en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete. Vi leder med en stor portion glädje, framåtdriv och mycket energi där vår kraft framåt blir som bäst när vi tar avstamp tillsammans!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din lösningsorienterade och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

För att trivas i den här rollen ser vi att du drivs av att vilja bidra till att förbättra el- och trafiksäkerhetsområdet. Erfarenhetsmässigt ser vi att du ska ha aktuell och relevant chefserfarenhet som inkluderar personalansvar, resultatansvar och uppföljning samt ha med dig erfarenheter inom arbete eller ledarskap inom säkerhetsfrågor; eller specifikt inom området el- och trafiksäkerhet. Då det i rollen som sektionschef kommer att ingå förändringsledning, ser vi ett stort värde i om du har med dig denna erfarenhet. Utbildningsmässigt söker vi dig som har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett område som är relevant för tjänsten; alternativt har du en annan typ av utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har med dig erfarenhet från större organisationer eller om du har dig erfarenhet av infrastrukturverksamhet. Då dina medarbetare befinner sig på olika orter nationellt, ser vi ett stort värde i om du har med dig erfarenheten av att leda på distans.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De första intervjuerna kommer ske via Skype i vecka 11.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Placeringsorter för tjänsten är: Luleå, Borlänge, Gävle, Solna, Göteborg, Malmö. Annan ort är möjlig efter dialog.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Sofie Ordéus,
0101234334

: Anna Carlsson,
0101236055

: Airi Larsson,
0101236243

: Christina Mattila,
0101237068

Läs mer