Logga in
Logga in

Sektionschef Tekniska system Väst 1

Sök tjänsten

Nu söker vi dig som vill vara med i utvecklingen av vår nya enhet Tekniska system i rollen som sektionschef i Väst 1, för att tillsammans med engagerade medarbetare, bidra till framtidens infrastruktur och ökad tillgänglighet på våra vägar och järnvägar.

Om jobbet

Som sektionschef på den nya enheten Tekniska system är du första linjens chef med personal- och budgetansvar för 18 medarbetare med hög teknisk kompetens. Enheten består av sju sektioner med huvudansvar att ge specialiststöd inom teknikområdena bana, el, signal, tele, kanalisation, styr och övervakning, tunnelsäkerhet, VVS samt godkännandeprocess järnväg. Detta i hela Trafikverkets investeringsverksamhet, såväl mindre projekt som våra största mångmiljardprojekt. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, tillsammans med sex kollegor och er enhetschef, där ni arbetar med de långsiktiga strategierna för verksamheten. Som sektionschef har arbetet en stor spännvidd av operativa och strategiska frågor. Vi är t ex inne i en spännande teknikutvecklingsfas där Trafikverket tar stora kliv mot digitalisering och hållbarhet. Sektionen ansvarar för teknikområdena bana, signal, tele samt kanalisation.

Som chef på Trafikverket får du stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte genom workshops och chefsnätverk, både lokalt och nationellt. Jag som blir din chef heter Martin Smith och jag värdesätter högt i tak, samarbete, nytänkande och frihet under ansvar. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, kommunicera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har relevant erfarenhet av ledarskap från chefsroll med personalansvar där du har arbetslett och utvecklat medarbetare
  • har några års aktuell erfarenhet av arbete inom infrastruktur
  • uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har några års arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av sektionens eller enhetens teknikområden enligt "Arbetsuppgifter" ovan
  • har erfarenhet av förändringsarbete, driva workshops där du t ex ansvarat för att implementera nya arbetssätt

Övrig information

De första intervjuerna kommer att ske via Skype i vecka 35. Eftersom denna annons kommer ligga under semesterperioden är rekryterande chef bara tillgänglig via mobilen under perioden 8-12 augusti.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Martin Smith,
0101239272

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Daniel Jonsson,
0101231549