Logga in
Logga in

Specialist Bergteknik till stora infrastrukturprojekt

Som Bergsspecialist till stora infrastrukturprojekt på Trafikverket deltar du i några av Sveriges allra största och mest spännande investeringsprojekt, exempelvis Nya stambanor.

Sök tjänsten

De projekt du deltar i får du möjlighet att följa under lång tid och genom flera olika skeden. Vi har ett stort fokus på kvalitet och vi vill därför att våra specialister ska ha tid att analysera och fundera kring olika lösningar - det vet vi bidrar till en positiv utveckling för hela branschen.

Om jobbet

I rollen som specialist inom bergteknik skapar du hållbara lösningar i några av landets största väg-/järnvägsprojekt, vilket blir ditt huvudfokus . Du arbetar med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt och omvärldsbevakning. I din expertroll har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet inom bergteknik. Du är också med och påverkar Trafikverkets roll som aktiv beställare och vår strävan att ligga i framkant gällande utveckling. Delar av ditt arbete kommer att vara strategiskt inom bergtekniska frågor och du får då möjlighet att företräda Trafikverket i olika sammanhang, både nationellt och internationellt.

Du kommer till en arbetsgrupp där det både är stort fokus på lagarbete och eget ansvar och där du kommer att ges stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • ha dialog och delta på teknikmöten där du stöttar med din kompetens och lyssnar in övriga parter. Du samarbetar mycket med projektsamordningen och övriga berörda parter.
 • granska och kvalitetssäkra av utifrån angivna regelverk och ramverk.

Du har nära samarbete med specialister inom exempelvis geoteknik, hydrogeologi och byggnadsverk. Tillsammans arbetar ni i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, och samhällsnytta. Din roll innebär även nära samarbete med externa parter såsom projektörer, entreprenörer och byggledarorganisationer.

Kvalifikationer

Som person arbetar du strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv, genom samarbete levererar du och andra specialister bästa möjliga lösning till projektet. Du har många interna och externa kontaktytor och det är därför viktigt att du har en god förmåga att kommunicera med din omgivning. Att lyhört ta in andras perspektiv och att kunna förmedla din expertkunskap är av stor vikt för att hitta de bästa lösningarna tillsammans.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning på lägst kandidatnivå inom bergteknik, ingenjörsgeologi, berggrundsgeologi alternativt annan relevant utbildning, exempelvis från Bergsskolan i Filipstad.
 • Flerårig erfarenhet inom bergteknik eller bergmekanik från bergbyggnadsprojekt i projekteringsskedet. Exempelvis inom väg- eller järnvägsprojekt, större gruvprojekt eller vattenkraft.
 • Kunskap om standarder, regelverk och praxis inom bergteknikområdet.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Civilingenjörsexamen eller mastersutbildning inom bergteknik, berggrundsgeologi eller motsvarande.
 • Arbetat med bergbyggnadsprojekt i byggskede
 • Erfarenhet av modellering inom bergteknik.
 • Kompetens inom injektering.
 • Arbetat med att ta fram och/eller utveckla krav, riktlinjer och/eller regelverk

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Rekryterande chef är tillgänglig för frågor rörande tjänsten mellan 10/8-22/8.

Intervjuer är planerade till 1a och 2a september och kommer att äga rum digitalt via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Valdemar Lillevars,
0101235053

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

SACO Christina Mattila,
0101237068