Logga in
Logga in

Specialist Geoteknik

Som specialist inom geoteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Sök tjänsten

Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur som byggs på Investering och Stora Projekt.

Om jobbet

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av små och stora investeringsprojekt, samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.

Du deltar i många olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Inom teknikområdet har du stöd från alla geotekniker inom Trafikverket när det behövs, både inom geoteknikfrågor, entreprenadjuridik, upphandling och dylikt. Tjänsten ger också möjlighet att vid vissa lämpliga projekt samordna närliggande teknikområden och jobbar närmare projektledningen. Projekten som man stöttar som specialist varierar i budgetvolym från 5 miljoner till flera miljarder. 

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt inom geoteknikområdet.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god samarbetsförmåga då rollen innebär många interna och externa kontakter. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning, exempelvis högskoleingenjör, och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdigt
  • har flera års erfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt
  • kan utrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har god förmåga att upprätta juridiska handlingar, exempelvis myndighetsbeslut, formella svarsbrev och anbudslämnanden
  • har erfarenhet av BIM
  • har erfarenhet av att vara beställare på en myndighet
  • har arbetat med Geokalkyl-verktyget
  • har körkort för personbil

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer kommer att hållas via Skype under v 23 och 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MH1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Arvid Hejll,
0101239038

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Daniel Jonsson,
0101231549