Logga in
Logga in

Specialist Geoteknik

Hur kan du bidra med din kompetens till att bygga framtidens infrastruktur? Vi söker en erfaren geotekniker som kan stötta investering och stora projekt.

Sök tjänsten

Om jobbet

I tjänsten som specialist inom geoteknik är du ett stöd till projektledaren från beställning till upphandling och genomförande av små och stora investeringsprojekt, samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.

Du deltar i många olika typer av projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Du har stöd från andra geotekniker inom Trafikverket när behov finns, både inom geoteknikfrågor, entreprenadjuridik, upphandling och dylikt. Tjänsten ger också möjlighet att vid vissa lämpliga projekt samordna närliggande teknikområden och jobba närmare projektledningen. Projekten som du stöttar som specialist varierar i budgetvolym från 5 miljoner till flera miljarder. 

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt inom geoteknikområdet.

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.


Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person med god analytisk förmåga som utifrån flera olika perspektiv såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi, ser helheten och kommunicerar på ett tydligt sätt anpassat till mottagaren. Du trivs i samarbete med andra samtidigt som du planerar ditt arbete på ett självständigt och strukturerat sätt.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning, t.ex. högskoleingenjör eller geovetenskaplig examen, i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdigt.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området geoteknik från infrastrukturprojekt.
  • Erfarenhet av att upprätta tekniska handlingar och förfrågningsunderlag.
  • Kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av BIM, Geokalkyl-verktyget eller liknande modellverktyg.
  • Erfarenhet från geoteknik i byggskedet.
  • Erfarenhet från att jobbat med fält- och laboratoriegeoteknik.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Arvid Hejll,
0101239038

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222