Logga in
Logga in

Specialist Hydrogeologi till stora infrastrukturprojekt

Som specialist hydrogeologi på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker dig som stimuleras av att skapa hållbara lösningar i några av Sveriges största investeringsprojekt inom väg- och järnväg. Vi kan erbjuda dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter främst i stora komplexa byggprojekt i storstadsmiljö men även i mindre projekt och utanför tätbebyggt område. Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra allra största investeringsprojekt. Som specialist inom hydrogeologi får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta komplexa byggprojekt. Du arbetar med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt samt omvärldsbevakning. Utifrån din kunskap identifierar och analyserar du underlag för risk- och kravhantering med fokus på ansökan och uppföljning av tillstånd.

I rollen kommer du i huvudsak att arbeta i större väg- och järnvägsprojekt i södra och västra Sverige, exempelvis Nya Stambanor, Västlänken och Varbergstunneln. Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden där ni tillsammans arbetar i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter som miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta. Din roll innebär även nära samarbete med externa parter såsom andra myndigheter, projektörer och entreprenörer. Som specialist hydrogeologi får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare och fortsatta strävan att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Du får även möjlighet att arbeta strategiskt med hydrogeologiska frågeställningar och att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt. Som aktiv beställare får du även möjlighet att arbeta med våra modelleringsverktyg såsom GMS och analyser i databaser.

Hos oss blir du en välkommen kollega till enheten som består av specialister inom hydrogeologi, bergteknik, geoteknik, byggnadsverk, geodetisk mätningsteknik och LCC.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en mycket god samarbetsförmåga och arbetar på ett strukturerat och proaktivt sätt. Du ser projektet utifrån ett helhetsperspektiv och tar hänsyn till flera aspekter för att leverera bästa möjliga lösning. Då arbetet innebär flera interna och externa kontakter är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt och lyhört sätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du ingår i komplexa byggprojekt vilket ställer krav på din förmåga att lösa problem.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen, kandidatexamen alternativt masterexamen inom hydrogeologi eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet inom området hydrogeologi från anläggningsprojekt
  • har erfarenhet av utrednings- och projekteringsarbete inom hydrogeologi
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av större väg- och järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av tillståndsprövning av vattenverksamhet inom anläggningsprojekt
  • har erfarenhet av hydrogeologisk modellering
  • har kunskap om regelverk och ramverk med relevans för hydrogeologi
  • har erfarenhet av byggskede

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsorter för tjänsten är Göteborg, Malmö, Jönköping, Trollhättan eller Halmstad.

#LI-ÅG1

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lisa Hernqvist,
0101235602

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Christina Mattila,
0101237068