Logga in
Logga in

Specialist inom teleteknik till Trafikverket

Som specialist inom teleteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Som specialist inom teleteknik kan vi erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Möjligheter till att initiera och delta i utvecklings- och forskningsprojekt inom ditt ämnesområde finns också med på agendan där vi såklart lägger vikt vid en balans mellan arbete och fritid för att du ska trivas och må bra. Du kommer att arbeta som rådgivare och kunskapsstöd i investeringsprojektens alla skeden, från planering till genomförande. Mer specifikt kan fokus vara funktionellt kravställande i olika skeden, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser. I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd inom ditt specialistområde. Ibland koordinerar du även teknikstödet för hela systemområdet. Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor kan förekomma.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

 • Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta upp till 40% på distans.
 • Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.
 • Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Kvalifikationer

Som person

 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har du förmåga att planera och strukturera utifrån både helhet och detalj
 • har du god samarbetsförmåga och kan dela med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • är du initiativtagande och självständig, du ser vad som behöver göras och agerar därefter

Vi söker dig som

 • har en teknisk examen från högskola, universitet eller yrkeshögskola, alternativt annan utbildning och erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
 • har väldokumenterad aktuell och relevant erfarenhet av arbete med teleteknik i järnvägsprojekt eller annan form av infrastruktur inom teleområdet
 • har aktuell, relevant och praktisk erfarenhet av arbete med teleteknik
 • har dokumenterade, relevanta och goda kunskaper i entreprenad- och konsultjuridik.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • har relevanta och goda kunskaper om ITS (intelligenta transportsystem)
 • har aktuell och relevant erfarenhet av fiberteknik
 • har dokumenterad erfarenhet inom AMA
 • har erfarenhet av arbete med teleteknik i vägprojekt
 • har dokumenterad erfarenhet av kanalisation.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Gävle, Borlänge, Uppsala Luleå, Umeå, Kiruna, Sundsvall eller Östersund.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få göra webbaserade tester som skickas ut digitalt under vecka 41. Man har fem dagar på sig att genomföra dessa. De kandidater som därefter går vidare bjuds in till intervju. Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas vecka 43-44 och kommer genomföras via Skype.

Vi håller dig informerad löpande via din angivna e-post. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla gärna din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anders Larsson,
0101238747

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer