Logga in
Logga in

Specialist kravsamordning

Som Specialist kravsamordning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

I den här rollen som Specialist inom kravsamordning samlar du in och strukturerar krav inom specifika processer och dess tillhörande IT-lösningar. Detta så att IT-lösningarna fungerar enligt plan och utvecklas i enlighet med verksamhetens behov. Du bidrar till att ge underlag till förvaltningsplan, fångar och analyserar behov, säkerställer krav för komponenterna och omvärldsbevakar ur ett verksamhetsperspektiv.

Din hemvist kommer att vara på "Sektionen Processförvaltning" inom enheten Utveckling på verksamhetsområde Investerings Verksamhetsstyrningsavdelning. Inom enheten samarbetar vi och hjälps åt för att tillhandahålla styrning och stöd till en stor och viktig del av Trafikverkets kärnverksamhet. Sektionen Processförvaltning består idag av cirka 15 medarbetare men behöver bli flera och söker därför dig till vårt gäng. Anders Burell heter jag som blir din chef och jag lägger vikten vid engagemang i arbetet och att du som kollega kan dela med dig av din kunskap och kompetens.

Kvalifikationer

Som person är du

  • strukturerad, då tjänsten innebär att du behöver sätta dig in i komplexa strukturer kopplade till processer och arbetssätt
  • prestigelös, för att på bästa sätt kunna samarbeta och dela med dig av din kompetens
  • kommunikativ, för att kunna förmedla och förklara för den som inte förstår
  • engagerad i arbetet, för att utveckla och nå uppsatta mål

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning Systemutveckling eller om du i närtid har motsvarande relevant yrkeserfarenhet och kompetens inom området som vi anser likvärdig
  • i närtid har 3-5 års arbetslivserfarenhet av kravställning inom IT
  • talar och skriver svenska flytande.

Det är meriterande

  • om du har erfarenhet av processorienterat arbetssätt
  • om du i närtid har jobbat med förvaltning av IT-system


Övrig information

I den här rekryteringen kan arbetsprov och urvalstester komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Gävle, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Jönköping, Kristianstad, Luleå, Malmö, Norrköping, Solna, Uppsala, Örebro

Ett distansavtal kommer att kunna erbjudas som innebär att du kan jobba på distans 40% av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anders Burell,
0101234875

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Christina Mattila,
0101237068

Läs mer