Logga in
Logga in

Specialist kulturmiljö

Som specialist inom kulturmiljöfrågor på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

I rollen som specialist kulturmiljö arbetar du med kulturmiljöfrågor kopplade till den verksamhet som bedrivs av Trafikverket inom ny- och ombyggnation av vägar och järnvägar.

Som specialist kulturmiljö fungerar du som stöd till projektledare i genomförande av investeringsprojekt av olika storlek och vägleder projektorganisationen för att säkerställa att Trafikverket ställer korrekta och relevanta krav avseende kulturmiljöer. Detta innebär att bedöma kulturmiljöaspekter i projekten, att tillse att lagstiftningen följs och att säkerställa att Trafikverkets rutiner och verktyg följs och tillämpas.

Du kommer tillsammans med projektledningen ansvara för att samordna och driva kulturmiljöarbetet gentemot konsulter och entreprenörer. Arbetet omfattar även deltagande i möten och kontakter med olika myndigheter och samrådsparter i alla skeden, från planering och upprättande av väg- och järnvägsplaner till byggande och uppföljning.

En del av ditt arbete är också att delta aktivt i enhetens strategiska arbete som syftar till en kontinuerlig utveckling av verksamheten. Du kan också engageras i nationella uppdrag. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med andra specialister över hela landet vilket innebär goda möjligheter till både personlig utveckling och kompetensutveckling.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område samt nationellt förekommer resor i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Rollen ställer krav på god förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt kring kulturhistoriska värden och samband. Du behöver vara analytisk, bra på att se helhetslösningar och van vid ämnesövergripande samarbeten. Det är en självklarhet för dig att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Då arbetet involverar kollegor från olika enheter inom Trafikverket samt andra myndigheter och intressenter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) med inriktning mot arkeologi, byggnadsvård (byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie) eller kulturgeografi, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig.
  • har flerårig yrkeserfarenhet inom kulturmiljösektorn med erfarenhet av arbete med kulturmiljöfrågor kopplat till samhällsplanering samt god förståelse för kulturhistoriska samband och kulturlandskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av myndighetsarbete inom kulturmiljösektorn
  • har erfarenhet av planering och/eller entreprenad av väg- och järnväg
  • har bred kunskap inom miljölagstiftning
  • har erfarenhet av arbete i egenskap av beställare i offentlig sektor
  • har erfarenhet av forskning

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort: Umeå eller Luleå.

Intervjuer planerade att genomföras digitalt via Skype i vecka 35

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Nina Karlsson,
0101235089

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Daniel Jonsson,
0101231549

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824