Logga in
Logga in

Specialist Signalteknik väst

Som Specialist Signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Sök tjänsten

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om jobbet

Som teknisk specialist stödjer du huvudsakligen investeringsprojekt från planeringsfas och genom byggfas i rollen som beställare. Du arbetar fram förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag samt ställer kontraktskrav och följer upp dessa inom ditt specialistområde. Du har även samordningsansvar i projekt för specialistgrupper inom teknikområdet och företräder dem i olika sammanhang. Du medverkar även i olika utvecklingsprojekt. I dina arbetsuppgifter ingår att:

. Vara tekniskt stöd, rådgivande och kunskapsstöd inom signalteknik i järnvägsprojekt.

. Vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.

. Följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet

. Bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. I denna rekrytering finns det möjlighet att ha din huvudsakliga placeringsort på flertalet olika orter. Vänligen ange i din ansökan vilken ort du önskar vara placerad på.

Kvalifikationer

Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god analytisk förmåga, tar självständiga initiativ, planerar och strukturerar arbetet för att sedan i samarbete med andra hitta lösningar som gynnar samtliga parter. Du ser till hela organisationen och är kommunikativ och anpassar din kommunikation efter mottagaren och förklarar budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi söker dig som har:

  • teknisk högskoleingenjörs eller universitetsutbildning med inriktning mot signalteknik inom järnväg alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
  • aktuell och flerårig erfarenhet med arbete inom det signaltekniska området för järnväg
  • kunskap om standarder och föreskrifter inom signalområdet
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av projekteringsarbete
  • produktionsteknisk erfarenhet av järnvägsprojekt
  • giltigt körkort för personbil

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Webbaserade tester är planerade att skickas ut under vecka 16. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer beräknas hållas via Skype i vecka 18.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ylva Smeds,
0101234153

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222