Logga in
Logga in

Specialist trafiksäkerhet väg i anläggningsprojekt

Som Specialist trafiksäkerhet väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Drivs du av att vilja förbättra och utveckla trafiksäkra lösningar som skapar en god arbetsmiljö under byggtiden? Har du erfarenhet från projektering av vägprojekt men vill komma in i tidigare skeden? 

I tjänsten som specialist inom trafiksäkerhet väg stödjer, utvecklar och följer du upp arbetet i ny- och ombyggnadsprojekt i vårt vägnät. Du agerar som sakkunnig i trafiksäkerhets- och arbetsmiljöfrågor, både gentemot vår projektverksamhet och mot ledningen.

Du har en viktig roll i att tidigt uppmärksamma detaljer som kan påverka byggbarheten i våra projekt och du hjälper projektledningen att ta fram kvalitativa uppdragsbeskrivningar och förfrågningsunderlag för att ge så bra förutsättningar för våra konsulter och entreprenörer att genomföra projekten på ett säkert sätt.

Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys. 

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • stödja projekt i frågor om byggbarhet ur ett säkerhets- och arbetsmiljöperspektiv
 • stödja projekt i frågor om våra arbetssätt inom säkerhets- och arbetsmiljö
 • delta i möten för planering och genomförande av investeringsprojekt, exempelvis överlämningsmöten mellan Bas-P och Bas-U, uppstartsmöten och byggmöten
 • ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
 • genomföra mottagningskontroll av leveranser från konsultuppdrag och entreprenörer
 • följa upp leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
 • stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser 

Då vi är en nationell organisation så kan det förekomma resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att vilja förbättra säkerhets -och byggarbetsmiljöarbetet. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så det är viktigt att du är både självgående och strukturerad, d.v.s. att du kan planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika projekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Vi söker dig som

 • har universitets/högskoleutbildning med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms som likvärdig
 • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom trafiksäkerhet väg
 • har erfarenhet av tidiga skeden i anläggningsprojekt
 • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att ha arbetat som BAS-P eller BAS-U gällande byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt
 • har erfarenhet av att ha arbetat med projektering av anläggningsprojekt inom väg

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

SACO Christina Mattila,
0101237068

Rekryterande chef Simon Olén,
0101232947