Logga in
Logga in

Specialist Vägteknik

Som specialist inom vägteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Om jobbet

Som vägteknikspecialist handlar dina arbetsuppgifter framförallt om teknik- och kvalitetsfrågor inom ämnesområdet vägteknik.

I tjänsten som specialist inom vägteknik är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Ofta arbetar du i nära samarbete med kollegor inom andra angränsande teknikområden. Du deltar i olika typer av investeringsprojekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär även att du i vissa projekt samordnar ditt arbete med närliggande teknikområden. Projekten som investerings specialister stöttar varierar i budgetvolym från 5 miljoner kronor upp till flera miljarder.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt inom vägteknikområdet. I sektion utformning väst finns specialister inom vägteknik, vägutformning, avvattning, landskapsarkitektur, arkitektur och belysning.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, strukturerad och van vid att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation då arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet inom området vägteknik (beläggning eller vägbyggnad) från infrastrukturprojekt
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du

  • har god kunskap om gällande regelverk och om ramverk som är aktuella för tjänsten.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer sker via Skype under v 24 och 25.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-MH1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Marie Nordh Hagberg,
0101230312

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222