Logga in
Logga in

Specialist Vägutformning

Som specialist inom vägutformning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Trafikverket verkar för att vara en aktiv beställare som har fokus på bl.a. smarta totallösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Om jobbet

I tjänsten som specialist inom vägutformning är du ett stöd till projektledarna vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.

Du deltar i olika typer av vägprojekt under hela processen, från planskede, via förfrågningsunderlag och bygghandling samt under byggproduktionen. Framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag samt mottagningskontroller av projektering, tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är centrala delar av arbetsuppgifterna. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden.

Tjänsten innebär också att du, i vissa projekt, även samordnar närliggande teknikområden och jobbar närmare projektledningen. 

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Kvalifikationer

Rollen innebär många interna och externa kontakter, därför är det mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. För att klara rollen krävs att du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl. Du slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.

Vi söker dig som

·       har civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

·       har djup och bred erfarenhet inom området vägutformning från infrastrukturprojekt och har god kunskap om projektering av vägar

·       har god kunskap gällande regelverk inom ämnesområdet, exempelvis VGU och AMA

·       har körkort för personbil

·       kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

·       har dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik och kontraktskunskap

·       har entreprenaderfarenhet från vägbyggnadsprojekt

·       har kunskap inom trafikanalys

·       har kunskap inom vägutrustning

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer sker via Skype under vecka

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. 

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ulrika Lundberg,
0101239299

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Daniel Jonsson,
0101231549