Logga in
Logga in

Teknikingenjör signalteknik

Som Teknikingenjör inom signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur!

Sök tjänsten

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Om jobbet

I den här tjänsten kommer du att vara med och utveckla infrastrukturen inom järnväg samt stötta Trafikverkets projekt för att lösa problem på så väl kort som lång sikt.

Du är sakkunnig inom området och bidrar till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk. Att du har intresse av att följa den tekniska utvecklingen inom ditt område ser vi som en självklarhet där du också jobbar tillsammans med andra inom teknikområdet för en ökad förståelse för tekniken. I projekten verkar du som teknikstöd inom ditt specialistområde och arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor kan vara inslag i verksamheten i mindre omfattning.

Du kommer att ha goda utvecklingsmöjligheter och på sikt finns även planer för att du ska ta steget över i en teknisk specialistroll.

Vår enhet Tekniska system består av ca 120 medarbetare med hög teknisk kompetens som gärna delar med sig av sin kunskap. Arbetsgruppen har en stor portion arbetsglädje vilket bidrar till att vi gemensamt hittar de bästa lösningar för framtiden.

Kvalifikationer

Vem är du?

Är du i starten av din karriär eller har några få år inom yrket kan detta vara tjänsten för dig. Du kommer få mentorskap och utbildning inom ämnesområdet med en individuell utvecklingsplan.

För att passa i rollen tror vi att du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är självgående och initiativtagande men ser också att du är en lagspelare med hög samarbetsförmåga som trivs med att arbeta i grupp. Du har god kommunikationsförmåga, är lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som har:

. utbildning inom teknikområde el, i kombination med erfarenhet från lågspänningsanläggningar eller liknande

. dokumenterad och relevant arbetslivserfarenhet inom teknikområdet

. goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

. goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift

. giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

. universitets-/högskoleutbildning eller utbildning från yrkeshögskola med teknisk inriktning

. kunskaper inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett förfrågningsunderlag

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut under vecka 16. Intervjuer är planerade att genomföras över Skype i vecka 18 & 19.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ylva Smeds,
0101234153

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222