Logga in
Logga in

Teknisk specialist Bergteknik

Hur skulle du som Bergsspecialist vilja bidra i några av Sveriges mest spännande tunnelprojekt så som Västlänken, Ostlänken och Norrbotniabanan?

Sök tjänsten

Om jobbet

Som Teknisk specialist inom bergteknik bidrar du inom ditt expertområde med att skapa hållbara lösningar i några av landets största väg-/järnvägsprojekt avseende tekniska aspekter, miljö, och samhällsnytta. Du får möjlighet att följa projekten under lång tid och genom flera olika skeden. Du tillhör avdelningen Teknik & miljö inom verksamhetsområde Investering, en nationell avdelning som förser Trafikverkets allra största investeringsprojekt, såväl som andra mindre investeringsprojekt, med tekniskt stöd.

Du arbetar med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt och omvärldsbevakning. Inom ditt expertområde har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet inom bergteknik. Du är också med och påverkar Trafikverkets roll som aktiv beställare och vår strävan att ligga i framkant gällande utveckling. Delar av ditt arbete kommer att vara strategiskt inom bergtekniska frågor och du får då möjlighet att företräda Trafikverket i olika sammanhang, både nationellt och internationellt.

Du kommer till en arbetsgrupp där det både är stort fokus på lagarbete och eget ansvar och där du kommer att ges stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Föra dialog och delta på teknikmöten där du stöttar med din kompetens och lyssnar in övriga parter.
 • Granska och kvalitetssäkra utifrån angivna regelverk och ramverk.
 • Nära samarbete med specialister inom exempelvis geoteknik, hydrogeologi och byggnadsverk samt med externa parter såsom projektörer, entreprenörer och byggledarorganisationer.

Som vår nya bergtekniker kommer du även få arbeta med FOI-projekt samt företräda Trafikverket i branschorganisationer. Din erfarenhet är viktig för oss på Trafikverket!


Kvalifikationer

Vem är du?

Då rollen innebär många interna och externa kontakter är det mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi ser gärna att du har god kommunikativ förmåga för att kunna agera rådgivare och förmedla budskap. Att lyhört ta in andras perspektiv och att kunna förmedla din expertkunskap är av stor vikt för att hitta de bästa lösningarna tillsammans. Du har förmåga att se helheten när det gäller hur bergteknik samspelar med andra teknikområden som till exempel väg- och spårteknik, byggnadsverk, geoteknik och hydrogeologi; men även miljö och ekonomi. Tjänsten innebär också att du behöver ha en god analytisk problemlösningsförmåga samt väl strukturerat arbetssätt.

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsexamen inom väg och vatten/samhällsbyggnad med inriktning mot bergteknik eller bergmekanik, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet inom bergteknik eller bergmekanik från bergbyggnadsprojekt, exempelvis inom väg- eller järnvägsprojekt, större gruvprojekt eller vattenkraft.
 • Kunskap om standarder, regelverk och praxis inom bergteknikområdet.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av beräkningsmodellering inom bergteknik.
 • Erfarenhet från granskning av konstruktionshandlingar inom berg.
 • Kompetens inom injektering.
 • Arbetat med forskningsprojekt inom bergteknik.
 • Arbetat med att ta fram och/eller utveckla krav, riktlinjer och/eller regelverk.
 • Körkort för personbil.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer planerade under vecka 43.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Valdemar Lillevars,
0101235053

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222