Logga in
Logga in

Teknisk specialist geoteknik

Vill du vara med och forma hållbara lösningar i några av Sveriges intressantaste investeringsprojekt inom väg- och järnväg? Då kan vi erbjuda dig spännande och utvecklande arbetsuppgifter.

Sök tjänsten

Nu söker Trafikverket en geotekniker - är du vår nya medarbetare?

Om jobbet

Hos oss har du ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet till våra investeringsprojekt och du har även möjlighet att delta i tekniska utredningar, och forsknings- och innovationsprojekt.

Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden. Tillsammans arbetar ni i projektens olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta. Du är sakkunnig inom ditt specialistområde och stödjer projekten med granskning av tekniska lösningar, projektuppföljning, rådgivning till projektledning och entreprenör. Du är också delaktig vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt i allt från tidiga planeringsskeden till byggnation och uppföljning av ställda krav. Som specialist inom geoteknik får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare, och fortsatt sträva efter att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Du får även möjlighet att arbeta strategiskt med geotekniska frågeställningar och att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett nätverk med ett 40-tal geoteknikspecialister inom Trafikverket, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du samarbetsorienterad och har lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du är kommunikativ och har en god förmåga att förklara och förmedla komplexa budskap. Då det i rollen kommer innefatta analys och problemlösning sätter vi ett stort värde i att du har en god analytisk problemlösningsförmåga. Att du har en förmåga att se detaljer och helheter (såsom att se och förstå hur geoteknik samspelar med andra teknikområden) ser vi som en självklarhet.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleexamen med inriktning samhällsbyggnad, väg och vatten med inriktning geoteknik eller anläggningsteknik, alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdigt.
  • har flerårig erfarenhet i närtid av kvalificerade arbetsuppgifter inom geoteknik.
  • har goda kunskaper i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av alla nedan eller något/några av dem:

  • erfarenhet av entreprenad- och/eller beställarroll.
  • erfarenhet från väg- och järnvägsplaner.
  • erfarenhet av geokonstruktionsarbete.

Övrig information

Då annonsen kommer ligga under semesterperioden nås rekryterande chef Erik Sundgren bäst på mobilen under perioden vecka 34-35. Mobilnummer:0700071127

De första intervjuerna - som kommer att hållas via Skype - kommer att vara under vecka 37.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Erik Sundgren,
0101237864

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222