Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom bergteknik

Som Teknisk specialist Bergteknik har du möjlighet att bidra i arbetet med landets väg- och järnvägsprojekt.

Sök tjänsten

Vi jobbar med såväl stora som mindre projekt och du får möjlighet att delta i projekten genom flera olika skeden -från tidigt skede till genomförande och överlämning. Hos oss gör du skillnad! Trafikverket är stolta över att ha blivit utsedda till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och hos oss är det högt prioriterat att du som anställd utvecklas i din yrkesroll men också att du har en bra balans mellan arbete/fritid.

Om jobbet

Som Teknisk specialist inom Bergteknik hos oss är du med och påverkar Trafikverkets roll som aktiv beställare och tillsammans med oss strävar du efter att ligga i framkant gällande utveckling. Delar av ditt arbete kommer innebära att arbeta med tekniska utredningar, strategiskt arbete inom bergtekniska frågor, forsknings- och innovationsprojekt samt med omvärldsbevakning. Du har en viktig roll i att vara bärare av kunskap och erfarenhet inom bergteknik och kommer ha möjlighet att företräda Trafikverket i olika sammanhang, både nationellt och internationellt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

·Delta vid teknik- och program/-projektmöten som stöd utifrån din kompetens.

·Granska och kvalitetssäkra utifrån angivna regelverk och ramverk.

·Samarbeta med projektledningen och övriga berörda parter såsom projektörer, entreprenörer och byggledarorganisationer.

·Samarbeta med specialister inom exempelvis hydrogeologi, geoteknik, byggnadsverk och LCC.

·Tillsammans med andra arbeta fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, och samhällsnytta

Tjänsten tillhör den nationella avdelningen Teknik & miljö, inom verksamhetsområdet Investering, som förser Trafikverkets allra största investeringsprojekt, såväl som mindre investeringsprojekt, med tekniskt stöd. Nedan berättar Annina Stadius, rekryterande chef i Solna om sin verksamhet och sin syn på ledarskap:

"Du tillhör en arbetsgrupp med stort fokus på lagarbete men där du också förväntas ta eget ansvar och kommer att erbjudas stora möjligheter att utvecklas i din roll.

Mitt ledarskap är baserat på tillit, öppenhet samt flexibilitet. Jag uppmuntrar till ständig förbättring samt tät dialog. Vi på sektionen driver utvecklingen på flera olika fronter. Jag som chef vill bidra att vi tillsammans arbetar mot samma mål med coachande ledarskap utifrån individens perspektiv". - Annina Stadius, sektionschef Anläggning Öst Stockholm.

Kvalifikationer

Då rollen innebär många interna och externa kontakter är det mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga och trivs i teamarbete. Vidare är du bra på att kommunicera och knyta kontakter och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex information och inta en förtroendegivande och rådgivande roll. Rollen ställer också krav på god analysförmåga samt förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen eller bergsingenjörsutbildning från högskola alternativt civilingenjörsutbildning eller utbildning på motsvarande nivå inom inriktning bergteknik eller bergmekanik, alternativt annan utbildning tillsammans med yrkeserfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av något eller flera av följande områden: bergteknik/ ingenjörsgeologi, bergkonstruktioner, tunnelarbeten och/eller injekteringsarbete
  • Egen erfarenhet av att göra rimlighetsbedömningar i modellering och granskning av bergberäkningar
  • Flerårig erfarenhet av bergmekanisk dimensionering med avseende på bärförmåga
  • God kunskap gällande regelverk och praxis inom området tunnel och projektering
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • God kunskap om olika entreprenad- och ersättningsformer dvs. kontraktuella frågor kopplat till bergberäkningar och tunnelbyggande
  • Erfarenhet som teknikansvarig eller motsvarande
  • Erfarenhet av att arbeta i projektform

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Solna eller Linköping.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Tester är planerade att skickas ut via mail i slutet av vecka 8 och intervjuer är planerade att hållas digitalt över Skype i vecka: 11.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lena Sultan,
0101234132

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222