Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom geodetisk mätningsteknik

Som Teknisk specialist inom geodetisk mätningsteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i våra infrastrukturprojekt? Då kanske du är vår nya medarbetare! 

Det här är en möjlighet för dig som har en gedigen bakgrund inom geodetisk mätningsteknik med vilja att jobba som projektstöd med våra infrastrukturprojekt samt aktivt delta i utvecklingen av den mätningstekniska verksamheten.

Vi söker dig som är erfaren inom mätningsteknik som bland annat ska stötta vid upphandling och genomförande i infrastrukturprojekt. Detta innebär identifiering och hantering av krav och risker i projekt. Du medverkar även i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att följa projektens framdrift, teknikgranskning och uppföljning av leveranser från projektets leverantörer. 

Du deltar även i arbetet med att utveckla ett nationellt samordnat arbetssätt för teknikområdet. Det innebär exempelvis att du deltar i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remisser.

Inom ditt område förväntas du aktivt arbeta med omvärldsbevakning och identifiera utvecklingsbehov samt bidra med erfarenhetsåterföring tillbaka till verksamheten.

I den här tjänsten har du som vill även möjlighet att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.


Kvalifikationer

I ditt arbete kommer du behöva skapa kontakter både internt och externt, därför är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du är lyhörd och förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har lätt för att samarbeta med andra, du anpassar dig och har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du kommer leda vissa utredningsarbeten och därför är det viktigt att du har förmåga att leda, samordna samt skapa delaktighet och engagemang. Vidare har du god problemlösningsförmåga, du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare inom teknikområdet, Du skapar medvetenhet kring behovet av utveckling, utmanar och ifrågasätter samt är öppen för nya möjligheter och lösningar. Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet och är självgående inom teknikområdet och proaktiv snarare än reaktiv.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120 p) med mätningsteknisk/geodetisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant yrkeserfarenhet av arbete inom teknikområdet mätningsteknik
  • innehar mätningsteknisk behörighet klass 1 utfärdat av Trafikverket, alternativt annan kompetens och erfarenheter som vi bedömer motsvarar minst behörighetsnivå 1 utfärdat av Trafikverket
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har god och relevant kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: geodetisk mätningsteknik samt byggmätning och toleranser
  • har aktuell och relevant yrkeserfarenhet av infrastrukturprojekt inom järnväg och/eller väg
  • har aktuell och relevant erfarenhet av antingen laserscanning, maskinstyrning, markmodeller och/eller GNSS
  • har aktuell och relevant erfarenhet av etablering av stomnät, både aktiva och passiva

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Per Andersson,
0101237986

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222