Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom kanalisation

Vill du arbeta som teknisk specialist inom kanalisation hos en av Sveriges bästa arbetsgivare?

Sök tjänsten

Vi på Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit utsedda till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare och nominerade till årets employer branding företag 2023. Med andra ord - hos oss trivs man! Vi månar om balansen mellan arbete och fritid och erbjuder i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet till distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Om jobbet

I projekten, från planering till genomförande, verkar du som teknikstöd i rollen som teknisk specialist inom kanalisation.

I rollen ingår även att arbeta med bland annat funktions- och uppdragsbeskrivningar, uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser. Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, normer och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt och övriga specialister.

Vi är en aktiv beställare och vår inställning är att projektledning, specialister och konsulter/entreprenörer tillsammans skapar den smartaste helhetslösningen. Genom tät dialog med vår interna beställare jobbar vi för att hitta långsiktigt hållbara lösningar.

Trafikverket är en stor organisation med många olika verksamhetsområden, varierande yrken och spännande arbetsuppgifter. Det ger dig en möjlighet att söka dig mot andra tjänster internt, jobba internationellt, ta del av webbinarier, eller ingå i olika forum eller nätverk. I nära dialog med din chef så planerar ni tillsammans för din utveckling hos oss.

Vad kan vi som arbetsgivare erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 40% på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du en god problemlösningsförmåga och hanterar uppkomna problem på ett kreativt sätt. Du trivs med att planera, prioritera och driva ditt arbete självständigt och tar gärna initiativ som bidrar till att nå gemensamma mål. Du trivs att arbeta i en stödjande roll med många kontakter både internt och externt, vilket kräver en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleutbildning om minst 180 HP (120p), alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete inom området kanalisation för väg eller järnväg
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att skriva styrande dokument i form av regelverk och/eller kravställningsdokumentation, alternativt andra styrande dokument som Trafikverket anser likvärdigt
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med tekniska beskrivningar enligt AMA
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom el högspänning, lågspänning och/eller tele

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Göteborg, Karlstad, Skövde eller Trollhättan

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 25.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid #LI-EA2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Per-Ola Carlsson,
0101239651

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847