Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom VA/Avvattning

Som specialist inom VA/avvattning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Om jobbet

Som specialist inom VA/avvattning handlar dina arbetsuppgifter framförallt om teknik- och kvalitetsfrågor inom ämnesområdet avvattning.

I rollen som specialist är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Ofta arbetar du i nära samarbete med kollegor inom andra angränsande teknikområden. Du deltar i olika typer av investeringsprojekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär även att du i vissa projekt samordnar ditt arbete med närliggande teknikområden. Projekten som investerings specialister stöttar varierar i budgetvolym från 5 miljoner till flera miljarder. Exempel på projekt som specialister inom sektionen stöttar är Ostlänken, förbifart Stockholm och Mälarbanan.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt. Några exempel på typiska utmaningar som en VA/avvattningsspecialist ställs inför är:

  • anpassa infrastrukturen till ett klimat i förändring.
  • säkerställa tillräcklig avvattning av lågpunkter.
  • medverka till att känsliga vattenförekomster får ett tillräckligt skydd från negativ påverkan.
  • utforma lösningar storstadsmiljö.

I sektion utformning mitt/öst/Stockholm finns specialister inom vägteknik, vägutformning, vägutrustning, avvattning, landskapsarkitektur och belysning. På enheten utformning finns över 100 kollegor som alla brinner för samhällsutveckling och innovation.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Kvalifikationer

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsorienterad, strukturerad och van vid att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation då arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom Väg och vatten, Miljö- och vattenteknik alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • i närtid flerårig erfarenhet inom området VA/avvattning/dagvattenhantering
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av området VA/avvattning från infrastrukturprojekt
  • har god kunskap om gällande regelverk för avvattning
  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt i produktionsfas

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Tester kommer skickas ut i mitten av vecka 40 och intervjuer sker via Skype under vecka 42.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-CS2

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Marie Hagberg,
0101230312

SEKO: Anna Carlsson,
0101236055

ST: Airi Larsson,
0101236243

SACO: Roxan Saleh,
0101236222