Logga in
Logga in

Teknisk Specialist Spår

Som specialist inom spårteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Du kommer att stötta investeringsprojekteten med tekniska frågor kopplade till spårutformning och spårteknik, från planeringsfas genom byggfas. Som specialist inom spårteknik tar du bland annat fram förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som ställer kontraktskraven och följer upp dem inom ditt specialistområde, dvs spår. Du kommer vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc. kopplade till spår.

I rollen kommer du ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Att följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom spår ser du som en självklarhet.

Det finns upparbetade nätverk inom Trafikverket där du som specialist får chansen till erfarenhetsutbyte. Du kommer också att bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt. Du har även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som teknisk specialist spårteknik har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120 p) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
  • har några års arbetslivserfarenhet av spårutformning
  • har kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom spårområdet
  • har goda kunskaper i svenska både till tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur
  • har kunskap inom spårteknik, spårkonstruktioner och spårkomponenter

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype under v 25.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-MH1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Henric Nyström,
0101238526

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222