Logga in
Logga in

Trafikverket söker Projektledare inom väg

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Om svaret på frågorna är JA så sök till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Om jobbet

Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du jobbar tätt ihop med en projektingenjör och leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer. I de flesta sammanhangen är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. I din roll som projektledare fördelar du arbetet mellan såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta ungefär 2 dagar i veckan på distans. Vi är även stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom anläggning av infrastruktur som projektledare, uppdragsledare, platschef eller annan tjänst som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att ansvara för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Övrig information

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Malmö och Kristianstad.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Har du frågor angående tjänsten? Nuvarande rekryterande chef Lovisa Bjarting kommer vara på semester fram tills den nya chefen Lena Hägg tar över. Lena Hägg kommer nås på 0101230504 för frågor om tjänsten från den 8/8.

De första intervjuerna för rollen kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 35.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lovisa Bjarting,
0101231311

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Lisa Nilsson,
0101236823