Logga in
Logga in

Trainee - Teknikingenjör informationsbehandling

Digitalisering är ett strategiskt prioriterat utvecklingsområde och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Vill du vara med på vår resa mot en mer datadriven organisation? Om svaret är JA - sök till Trainee hos oss!

Sök tjänsten

Om jobbet

Under tolv månader deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter. Du rustas i förändrings- och projektledning och tillsammans med övriga traineer deltar du i utvecklingsuppdrag utifrån olika case för att lära och påverka. Du förväntas att själv ta initiativ, etablera kontakter och planera en stor del av ditt traineeår. Som exempel kan du välja att göra studiebesök eller kortare praktikperioder inom de verksamheter som intresserar dig. Det erbjuds möjlighet till samverkan med andra myndigheter och externa aktörer i Sverige och internationellt. I arbetet ingår resor, både nationellt och regionalt.

Enheten digital projekthantering arbetar med ämnesområdena BIM, GIS och datasamordning. Ämnesområdena har strukturerad och effektiv informationshantering som gemensam målsättning. För att kunna säkerställa detta mål arbetar enhetens specialister i tvärfunktionella grupper inom Trafikverkets största specialistorganisation.

Arbetet som trainee kommer att innebära:

  • att identifiera utvecklingsområden för till exempel automatisering av arbetsflöden
  • att kombinera kunskap inom informationsbehandling, informationshantering och analys av arbetssätt/processer, med praktiskt tillämpning inom väg- och järnvägsprojekt
  • att jobba med operativa frågor samt att få delta i strategiska arbeten

Arbetsbeskrivningen kommer att justeras baserat på slutkandidatens kompetensprofil i dialog med din närmaste chef.

Jag som blir din chef heter Johan Landin och ser framemot att få lära känna dig och välkomna dig till Trafikverket. Jag brinner för personlig utveckling, både din och min. Det centrala i mitt ledarskap är empati och målfokus. Med mitt engagemang och min humor göra jag jobbet intressant.

Kvalifikationer

För att trivas som trainee behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse, förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation. Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför Trafikverket och förutsätter att du som person är duktig på att skapa goda relationer, kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt anpassat till mottagaren. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö och jobbar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

  • har master- eller civilingenjörsexamen om minst 300 hp inom väg- och vattenbyggnad, samhällsplanering, infrastruktur eller data science
  • har dokumenterad utbildning inom projektledning
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • dokumenterad utbildning inom dataanalys eller automation eller machine learning
  • dokumenterad utbildning inom BIM, GIS eller informationshantering
  • skrivit eller skriver ditt examensarbete inom något av områdena infrastruktur, bygg och fastighet eller informationsbehandling

Din akademiska examen ska ha uttagits under 2021, 2022, alternativt kommer du att ta din examen senast september 2023.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

När du ansöker ska du inte bifoga något personligt brev. Istället för att bifoga personligt brev, får du möjlighet i ansökningsformuläret att beskriva varför du är intresserad av den här tjänsten. Detta är en tillsvidaretjänst som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde till tjänsten är den 1 september 2023.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6-9 mars 2023 via Skype.

#LI-AB2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Johan Landin,
0101231167

Ansvarig rekryterare Anna Brunnstedt,
0101231531

Läs mer