Logga in
Logga in

Verksamhetsutvecklare

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker nu en Verksamhetsutvecklare som har erfarenhet och intresse av att arbeta både operativt och strategiskt med fokus utvecklingsarbete kopplat till forskning och innovation. Det innebär bland annat att du kommer att jobba aktivt för att skapa ett systematiskt samarbete med universitet och bransch samt har en fördel om du har vana av att arbeta med portföljledning av forskningsportfölj. Du kommer att verka som ledare i många avseenden och ha ansvar för att driva arbeten framåt. Förutom detta erbjuder arbetsuppgifterna både bredd och variation där ett urval av dem är:

 • att leda utvecklingsprojekt/program i samtliga faser - från förstudier och genomförande till projektavslut, överlämning och implementering
 • att leda och driva utredningar, analyser och förstudier
 • att leda och delta i arbetet kopplat till en av Trafikverkets FOI-portföljer
 • att samordna och hålla ihop aktiviteter i handlingsplaner
 • att driva förändringsarbete och implementering
 • att delta i arbetet med framtagandet av Investerings utvecklingsinriktning
 • att delta i uppbyggande av en systematisk omvärldsbevakning

Vi söker dig som är mer junior och har forskning, innovation och utveckling som din främsta drivkraft. Du behöver trivas i en omväxlande roll med både operativa och strategiska arbetsuppgifter och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Som verksamhetsutvecklare kommer du att tillhöra enhet Utveckling inom Verksamhetsstyrning på Investering och du samarbetar med hela verksamhetsområdet och även med andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du rapporterar till chef för Verksamhetsutveckling och FOI. 

Kvalifikationer

Personliga egenskaper:

 • Du drivs av att arbeta mot övergripande mål och att leda och motivera andra i det arbetet
 • Du har förmågan att förklara och presentera på ett kommunikativt övertygande sätt
 • Du är van att arbeta i samverkan med andra i komplexa sammanhang
 • Du är en analytisk person som besitter ett kreativt problemlösande med god förmåga att se möjligheter i komplexa samband

Formella krav:

 • Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • Du ar högskoleexamen om 180 hp inom relevant område för tjänsten. Alternativt har du annan utbildning och relevant arbetslivserfarenhet i närtid som vi ser tillsammans kan matcha behovet för tjänsten
 • Du ar erfarenhet av att i närtid ha arbetat med forskningsprojekt, innovationsutveckling och implementering i större organisationer
 • Du har erfarenhet av ledarskap inom organisation/annan verksamhet

Meriterande:

 • Om du har erfarenhet av portföljledning med inriktning forskning
 • Om du har erfarenhet av budget och resultatansvar

Övrig information

I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta på distans upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Test och arbetsprov kan komma att var en del i urvalet för den här rekryteringen.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Solna

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karolina Dalestedt,
0101233318

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Christina Mattila,
0101237068

Läs mer