Logga in
Logga in

Vill du arbeta med Intelligenta Transportsystem?

Som Specialist inom Intelligenta Transportsystem (ITS) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur

Sök tjänsten

.

Om jobbet

Vi söker dig som idag kanske arbetar med projektering eller byggledning av trafikledningssystem för väg eller har intresse och kunskap inom komplexa styrsystem. Vill du arbeta i spännande infrastrukturprojekt? Nu förstärker vi med ytterligare en specialist inom ITS med placering i Solna, Uppsala, Linköping, Norrköping eller Eskilstuna.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist inom ITS är du ett stöd till projekten vid planering, upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du deltar i olika typer av projekt av varierande storlek och komplexitet, från planering till besiktning och idrifttagning där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Rollen innebär nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. I rollen kan ingå att koordinera olika system inom Trafikverket. Som specialist inom området ITS behöver du ha en bred förståelse och kunskap om vägtrafikledning, trafikinformation och digital infrastruktur samt ITS olika användningsområden. Du behöver också ha förståelse för komplexa styrsystem, dess ingående delar och hur de olika delarna förhåller sig till varandra och kommunicerar. Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vem är du?

Rollen innebär många interna och externa kontakter därför är det mycket viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten innebär också att du har en god analytisk förmåga samt att du är självgående och lösningsorienterad.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom relevant område, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig relevant erfarenhet inom området ITS
  • har god kunskap gällande Trafikverkets regelverk inom ämnesområdet
  • har god kunskap om vägtrafikledning, trafikinformation och digital infrastruktur
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik och kontraktskunskap
  • har erfarenhet av att vara beställare på en myndighet
  • har entreprenaderfarenhet från vägbyggnadsprojekt
  • har kunskap inom telekom

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Solna, Uppsala, Linköping, Norrköping och Eskilstuna.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer görs via Skype under vecka 41

#LI-Hybrid

#LI-SP1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Emma Söderström,
0101234878

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Daniel Jonsson,
0101231549

Läs mer