Logga in
Logga in

Verksjurister inom entreprenadrätt

Hur hänger Sveriges väg- & järnvägsnät ihop med en verksjurists arbetsvardag på Trafikverket? Är du jurist med erfarenhet inom entreprenadrättsliga frågor och är redo för ny utmaning?

Sök tjänsten

Som jurist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra med juridisk rådgivning för framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som verksjurist kommer du skapa ett mervärde för Trafikverket med din spetskompetens inom det entreprenadrättsliga området och du får tillfälle att praktisera dina kunskaper i omfattande och komplexa projekt med stor betydelse för samhälle som t.ex. projektet Förbifart Stockholm, Botniabanan, Mälarbanan och Tvärförbindelsen Södertörn. Du arbetar nära verksamheten och ger löpande expertråd inom det entreprenadrättsliga området till chefer och andra specialistfunktioner. Utöver entreprenadrätten kommer du också ge råd i upphandlingsfrågor. Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor som ingår i teamet för entreprenadrätt, där ni ständigt diskuterar frågor för att säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet i Trafikverkets verksamhet.

Bland kollegorna finns en hög kompetens, vilket ger dig goda möjligheter att komma in i rollen och bli en expert inom området och verksamheten. Du får en gedigen introduktion, likt ett mentorskap, som är individuellt anpassad utifrån de kunskaper du har med dig. Vi ser att du har tillräcklig kompetens för att självständigt kunna utföra de arbetsuppgifter som efterfrågas men självklart finns även möjlighet till kompetensutveckling och fördjupning. Du kommer bland annat arbeta med följande:

  • juridisk rådgivning
  • hantera krav i samband med tvister både i domstol samt vid förhandlingar utom rätta
  • upprätta avtal, yttranden och andra juridiska dokument
  • medverka vid utbildningar, seminarier och informationsmöten

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är analytisk och har en god problemlösningsförmåga, där du har helhetssyn, kan sätta dig in i olika tekniska frågeställningar och är öppen för alternativa lösningar. Du är en duktig rådgivare som är trygg i dig själv och du har modet att styra upp juridiska frågor. Du delar gärna med dig av dina kunskaper samtidigt som du är ansvarstagande. Vi ser även att du är kommunikativ med god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer, samt självständigt kan driva ditt arbete framåt.

Vi söker dig som

  • har en juristexamen om minst 270hp (180 p)
  • har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom rättsområdena entreprenadrätt och offentlig upphandling
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det ses som meriterande om du har

  • erfarenhet av domstolsarbete och/eller arbetat på en myndighet alternativt annan processerfarenhet

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Solna eller Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 24.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Marie Hammerin-Söderström (Marie.hammerin-soderstrom@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vi har en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Marie Söderström,
0101234065

SEKO: Åke Ottosson,
0101242839

ST: Emma Lyrberg,
0101236752

SACO: Anna Lindquist,
0101235533