Logga in
Logga in

Driven och erfaren kommunikatör som vill göra skillnad i människors vardag!

Vill du arbeta med kommunikation som bidrar till samhällsutveckling och framtidens infrastruktur? Då kan du vara vår nya kollega på kommunikationsavdelningen Stockholm-Öst på Trafikverket. 

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker tre nya kollegor till vår nystartade enhet som ska arbeta med kommunikationen för våra stora vägprojekt i Stockholm. Du kommer få vara med att bygga upp en ny enhet och forma arbetsgruppen där vårt arbetssätt präglas av tillit och förtroende. Du får en chef som vill vara en möjliggörande kraft för dig med ett ledarskap som präglas av empati och fokus på balansen mellan arbetsliv och privatliv.

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Det vi gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Vi kommunikatörer ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter. Verksamheten inrymmer allt från operativa till strategiska frågor.

Om jobbet

Jobbet passar dig som vill arbeta i en komplex och mångfacetterad miljö. Du har en konsultativ roll där du skapar samsyn kring vikten av proaktiva och samordnade kommunikationsinsatser. Du växlar mellan att arbeta strategiskt och operativt med att analysera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser till utpekade målgrupper externt såväl som internt.

Några exempel på arbetsuppgifter är att:

 • Vara strategiskt och operativt kommunikationsstöd åt projektledare och medarbetare i projekten samt samarbeta med regionala och lokala aktörer.
 • Hantera medieförfrågningar och medieträna talespersoner.
 • Formulera budskap, mål och kommunikationsplaner.
 • Ta fram, samordna och sprida innehåll i våra interna och externa digitala kanaler utifrån ett målgruppsperspektiv.
 • Analysera, utarbeta och operativt genomföra olika kommunikationsaktiviteter för våra målgrupper.
 • Underhålla och utveckla projektens webbsidor på trafikverket.se.
 • Beställa kommunikationstjänster från "inhousebyrå" och upphandlad byrå.

Du kommer tillhöra vår regionala Kommunikationsavdelning Stockholm-Öst. Vi är 40 kommunikatörer på avdelningen - kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga - som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag.

Tillsammans ansvarar vi för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter och kommunikationsinsatser. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ska du ha lätt för att samarbeta med andra, vara duktig på att skapa relationer och inge förtroende. Du är trygg i din yrkesroll, du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar tänka nytt. Du har en stark egen drivkraft och kan självständigt analysera, prioritera och samordna kommunikationsinsatser ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap 180 hp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell erfarenhet av operativt kommunikationsarbete med stora och komplexa uppdrag
 • Har erfarenhet av att arbeta strategiskt med olika typer av kommunikationsfrågor
 • har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
 • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler - både extern webb och sociala medier
 • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kommunikationsarbete med samhällsbyggnadsfrågor
 • har erfarenhet av att arbeta med olika typer av press- och mediefrågor
 • har erfarenhet av att som kommunikationsexpert hantera förtroendekänsliga och samhällsdebatterade frågor.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype v. 34-35/2022.

Det är tre tillsvidareanställningar med önskat tillträde så snart som möjligt.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436

Rekryterande chef Ida Rann,
0101242953