Logga in
Logga in

Kommunikatör

Brinner du för att skapa kommunikation som gör skillnad och bygger förtroende? På Trafikverket är du med och gör Sverige närmare!

Sök tjänsten

Om jobbet

I den här tjänsten kommer du att arbeta med kommunikationsfrågor åt de stora infrastrukturprojekten och -programmen, som en del av kommunikationsavdelningen Syd-Väst. Som kommunikatör ansvarar du för hela kommunikationsprocessen, från analys och planering till genomförande och uppföljning. Du har en viktig del i att ta fram strategier för hur vi kommunicerar kring projekten och du stöttar, driver och vägleder projektledningen i kommunikationsfrågor. Du samordnar arbetet inom ditt ansvarsområde och med andra intressenter, så väl internt som externt.

Du kommer att arbeta strategiskt, taktiskt och operativt, till exempel med behovsanalys, kommunikationsplanering, rådgivning, budskapsutformning, kanalval, publicering och utvärdering. Du kommer även att arbeta med innehåll för digitala kanaler, producera rörligt material, skriva texter etc.

Du ingår i ett team av kommunikatörer som arbetar nära varandra och andra kollegor i Trafikverket. På avdelningen är vi ca 40 medarbetare som jobbar med kommunikation till utpekade målgrupper.

Kvalifikationer

Vem är du

Du har ett flexibelt förhållningssätt, vilket innebär att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och kan identifiera vad som behöver göras kommunikativt för att möta nya förutsättningar. Du är modig och vågar tänka nytt i din kommunikation och driver gärna dina idéer med väl underbyggd fakta. Du har förmågan att både identifiera kommunikativa möjligheter och utmaningar och ser det som självklart att genom samarbete och dialog hitta rätt lösningar, utan att missa de långsiktiga strategierna eller helhetsperspektivet.

Vi söker dig som

  • Har högskoleutbildning 180p (120p) inom Medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande högskoleutbildning som bedöms likvärdig
  • Har flera års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete där du analyserat kommunikationsbehov, planerat och genomfört kommunikationsaktiviteter samt följt upp dessa
  • Goda kunskaper i att producera och publicera målgruppsanpassat innehåll i olika kanaler
  • Har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av kommunikationsarbete i infrastrukturprojekt
  • Har du filmat och redigerat rörlig bild

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer via Skype planeras v38 för tjänsten. #LI-hybrid #LI-VW1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Petra Bergman,
0101232514

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436