Logga in
Logga in

Kommunikatör

Brinner du för att skapa kommunikation som gör skillnad och bygger förtroende? Nu söker Trafikverket en kommunikatör med fokus på projektkommunikation, främst Norrbotniabanan.

Sök tjänsten

Om jobbet

Kommunikationscenter Nord är en regional enhet inom Trafikverkets Norra region med syfte att effektivt och flexibelt styra, driva, genomföra och följa upp kommunikationsarbetet för åtgärder i transportsystemet. Enheten arbetar med både intern och extern kommunikation. Vi planerar och säkerställer kommunikationen med medborgare, samhälle och näringsliv vid nybyggnation, drift och underhåll av anläggningen. Enheten arbetar med projektkommunikation i Norra och Mellersta regionen i olika skeden, gör kommunikation av trafik- och resenärspåverkande insatser och har löpande dialoger med verksamheten om kommunikationsbehov.

I den här tjänsten kommer du framför allt arbeta med kommunikationsinsatser för vårt projekt Norrbotniabanan, men du kommer även arbeta med andra investerings- och underhållsåtgärder. Du kommer främst arbeta med målgrupperna närboende, näringsidkare och trafikanter. Du analyserar, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser tillsammans med andra. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med att bedöma kommunikativa utmaningar, kommunikationsplanering, rådgivning, målgruppsanalys, budskapsutformning och kanalval. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du driven och engagerad och är duktig på att strukturera, planera och prioritera. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du tar ansvar för dina och gruppens arbetsuppgifter, samt delar med dig av den information som behövs för att organisationen ska nå önskade resultat. Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du behöver vara en kreativ utförare och vara duktig på att formulera budskap, det vill säga ha förmåga att uttrycka dig enkelt och slagkraftigt. För att lyckas i uppdraget behöver du vara trygg i din roll samt ha förmåga att se helheten och samordna kommunikationsinsatser.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom medie- och kommunikationsvetenskap. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant erfarenhet
  • några års erfarenhet av varierat kommunikatörsarbete både strategiskt och operativt. Från ax till limpa där du arbetat med exempelvis webb, kommunikationsplaner och budskap
  • yrkeserfarenhet av arbete med webbpublicering via EPI Server (Optimizely)
  • erfarenhet av att arbeta med sociala medier och rörlig bild
  • god förmåga att uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift
  • giltigt B-körkort, då det ingår resor i arbetet

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att ha jobbat med samhällskommunikation, gärna inom offentlig verksamhet

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 26. OBS!! Med anledning av semesterperiod så är intervjuer preliminärt planerade att genomföras i slutet av augusti och början av september under vecka 35-36. Intervjuerna kommer att hållas digitalt via Skype.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Resterande tid, 3 dagar i veckan, är på plats vid Trafikverkets kontor i Skellefteå.

Enhetschef Christina Nilsson Nyström kommer vara din närmsta chef. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Christina.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christina Nyström,
0101235530

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Anna Lindquist,
0101235533

ST: Eva Jonsson,
0101231436