Logga in
Logga in

Kommunikatör med fokus på media till vårt kontor i Solna

Vill du arbeta som kommunikatör med fokus på media i en framtidsbransch? Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut.

Sök tjänsten

Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Om jobbet

Vi söker nu en kommunikatör med fokus på media till avdelningen Stockholm-Öst inom Central Funktion Kommunikation. Som mediekommunikatör kommer du bli en av våra experter och specialister på hur vi arbetar med mediefrågor.

Som mediekommunikatör på avdelningen kommer du att arbeta med att planera och genomföra medieaktiviteter, i nära samarbete med både verksamheten och dina kommunikatörskollegor. Du ser till så att vi har rätt talespersoner och att journalister hittar relevant information hos oss.

Ditt uppdrag kommer att handla om att tillsammans med andra skapa proaktiv kommunikation och även hantera reaktiva och akuta mediefrågor. Du kommer att göra medieanalyser och ha koll på omvärldens bild av myndigheten, i både traditionella och sociala medier. Utifrån omvärldsbilden föreslår du proaktiva kommunikationsaktiviteter i både myndighetens löpande verksamhet och i större projekt och evenemang. Uppdraget innebär att både ingå i Trafikverkets nationella presstjänst och att arbeta proaktivt och strategiskt med media i regionen. Som mediekommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

Avdelningen Stockholm - Öst som du kommer att tillhöra, består av 40 kommunikatörer som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

Vill du veta mer om hur det är att jobba som kommunikatör med fokus på media på Trafikverket? Följ länken: https://youtu.be/sUgc3MOG4v8

Kvalifikationer

Som person har du god samarbetsförmåga och kan bygga långsiktiga relationer. Du är proaktiv, flexibel och van vid tempoväxlingar i ditt arbete. Du har god analytisk problemlösningsförmåga och för att lyckas i uppdraget måste du kunna ta egna initiativ och genom ditt engagemang och driv nå uppsatta mål och visioner. Tjänsten kräver även ett kreativt och ett analytiskt sinne.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av att arbeta med kommunikation kopplat till media och dokumenterad erfarenhet av att skriva pressmeddelande och ta fram texter för olika kanaler
  • har erfarenhet av att hantera planerad och icke planerad medieuppmärksamhet
  • har erfarenhet av att arbeta proaktivt kopplat till media
  • har erfarenhet och kunskap kring hur man kan arbeta integrerat med olika digitala kanaler kopplat till mediearbetet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har förståelse för hur omvärlden och det ständigt föränderliga medielandskapet påverkar organisationen idag och framåt
  • har erfarenhet av att möta de utmaningar och möjligheter som digitalisering och det nya medielandskapet för med sig, och du förmår omsätta det så att chefer och experter utvecklas i sin förmåga att kommunicera med både media och andra intressenter.

Övrig information

Placeringsort: Solna

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester skickas ut digitalt den 29/11-22 och du har fem dagar på dig att genomföra dem. Intervjuer är preliminärt planerade vecka 50 och kommer hållas på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt, är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen. Trafikverkets kommunikation är därför en viktig del i vårt arbete att göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef Elisabeth Hammarberg,
0101238429

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436

Läs mer