Logga in
Logga in

Kommunikatör och webbspecialist

Som kommunikatör och webbspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi förvaltar och utvecklar Trafikverkets digitala kanaler för att uppnå en effektiv och bra kommunikation.

Om jobbet

Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor kommer du att arbeta med daglig publicering på intranät och extern webbplats. Du webbanpassar innehåll utifrån olika uppdragsgivares underlag, vilket innebär att du arbetar med text, bild och rörligt material och behöver vara van vid bildhantering och grundläggande redigeringsarbete.

Som webbspecialist bidrar du också till utvecklingen av webbplatserna utifrån våra målgruppers behov. En stor del av arbetet handlar om rådgivning och stöd till kollegor, inte minst när det gäller tillgänglighetsanpassning enligt rådande lagkrav.

Du ingår i ett team med 14 webbspecialister som sitter på flera orter i landet. Teamet tycker om att arbeta tillsammans, dela med sig av goda exempel och stötta varandra. Vi förvaltar och utvecklar våra digitala kanaler för att de ska svara mot högt ställda kvalitetskrav, är anpassade för målgruppen och lever upp till lagkraven för tillgänglighet.

Teamet hjälps åt med de olika uppdragen som kommer in, men en stor del av arbetet är självständigt. Du behöver vara trygg i din kompetens, ha förmåga att bygga förtroende och vara lyhörd för andras behov.

Kvalifikationer

Vem är du? 

Vi söker dig som är drivande och klarar av att växla mellan olika typer av arbetsuppgifter i ett bitvis högt tempo. Du är strukturerad, problemlösande och tycker om att se resultat av ditt arbete. För att lyckas i denna roll behöver du ha ett coachande förhållningssätt, där du tycker om att hjälpa andra att utveckla sina förmågor. Detta ställer krav på en god samarbetsförmåga där du bidrar till samsyn och arbete mot ett gemensamt mål.  

Vi söker dig som:

  • har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
  • har flera års arbetslivserfarenhet av webbpublicering och webbanpassning av text, bild och rörligt material från en större organisation.
  • har arbeta med tillgänglighetsanpassning enligt lagkrav
  • har god kännedom om lagen om tillgänglighet till digital offentlig service
  • har arbetat med att ge råd, stöd och utbildning till kollegor i kommunikationsarbetet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har professionell erfarenhet av att fotografera och filma för webbpublicering och sociala kanaler
  • har arbetat i webbpubliceringsverktyget epi-server
  • har arbetat i SharePoint

Övrig information

Möjliga placeringsorter: : Solna, Borlänge, Gävle, Luleå, Göteborg, Luleå och Solna

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under veckor 43-44

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna-Lena Bergström,
0101235492

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436