Logga in
Logga in

Kommunikatör till våra infrastrukturprojekt inom västra regionen

Vill du arbeta med kommunikation som bidrar till samhällsutveckling och framtidens infrastruktur? Då kan du vara vår nya kollega på enheten Kommunikationscenter Väst inom kommunikationsavdelningen Västra på Trafikverket.

Sök tjänsten

Om jobbet

I denna roll kommer du främst att arbeta inom ett stort och komplext infrastrukturprojekt och tillsammans med kommunikationsansvarig leda och planera den övergripande kommunikationen om projektet. Du planerar och samordnar delprojektens kommunikation tillsammans med andra kommunikatörer. Du identifierar och tar fram arbetssätt för likvärdig kommunikation i delprojekten och leder arbetet med att samordna större kommunikationsaktiviteter med ett helhetstänk för projektets alla kanaler.  Du kommer bland annat arbeta med att bedöma kommunikativa utmaningar, kommunikationsplanering, rådgivning, målgruppsanalys, budskapsutformning, innehållsproduktion och kanalval.

Jobbet passar dig som vill arbeta med kommunikationsinsatser med stor variation - allt från olika typer av större planerade insatser och mediefrågor till att löpande berätta om våra infrastrukturprojekt på trafikverket.se. Du kommer arbeta i en komplex och spännande miljö med stora kommunikationsmöjligheter och utmanande händelser i våra infrastrukturprojekt. Tillsammans ansvarar vi för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter och kommunikationsinsatser.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är redo för nya utmaningar i en kommunikatörsroll med teamledaransvar. Som person ska du ha lätt för att samarbeta med andra, vara bra på att skapa relationer och inge förtroende. Du är duktig på att skapa engagemang och delaktighet de du samarbetar med. Du är trygg i din roll som kommunikatör, du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar tänka nytt. Du har en stark egen drivkraft och kan självständigt sätta upp mål, analysera, driva och genomföra dina kommunikationsinsatser ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

  • har universitets-/högskoleutbildning 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig
  • har minst ett par års års aktuell erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
  • har arbetslivserfarenhet av att producera målgruppsanpassade texter till olika kanaler, exempelvis webb, sociala medier och tryckt material
  • har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete med samhällsbyggnadsfrågor
  • har erfarenhet av att arbeta med olika typer av press- och mediefrågor
  • har erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation
  • har erfarenhet av att arbeta med webbverktyget Episerver

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Intervjuer sker digitalt via Skype, preliminärt under vecka 19 och 20.

Vi eventuella frågor kontakta rekryterande chef Kristin Lindqvist, se kontaktuppgifter nedan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Kristin Lindqvist,
0101241823

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Anna Lindquist,
0101235533

ST: Eva Jonsson,
0101231436