Logga in
Logga in

Kommunikatör (Visstid)

Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Det vi gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Vi kommunikatörer ställs hela tiden inför nya utmaningar och möjligheter. Verksamheten innehåller allt från operativa till strategiska frågor.

Jobbet passar dig som vill arbeta i en komplex och mångfacetterad miljö med stort fokus på projektkommunikation. Du har en konsultativ roll där du skapar samsyn kring vikten av proaktiva och samordnade kommunikationsinsatser. Du arbetar operativt med att analysera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser till utpekade målgrupper externt såväl som internt.

Några exempel på arbetsuppgifter är att:

 • Vara strategiskt och operativt kommunikationsstöd åt verksamheten samt samarbeta med regionala och lokala aktörer.
 • Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser i nära samarbete med kollegor.
 • Formulera budskap, mål och kommunikationsplaner samt ta fram, samordna och sprida innehåll (till exempel text och bild) i våra interna och externa digitala kanaler utifrån ett målgruppsperspektiv.
 • Skapa, underhålla och utveckla webbsidor på trafikverket.se.

Du kommer tillhöra vår regionala Kommunikationsenhet Syd. Vi är drygt 10 kommunikatörer på avdelningen - kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga - som tillsammans jobbar med regionens kommunikationsuppdrag. Vi ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter och kommunikationsinsatser

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ska du ha lätt för att samarbeta med andra, vara duktig på att skapa relationer och inge förtroende. Du är trygg i din yrkesroll, du arbetar strukturerat och lösningsorienterat samtidigt som du vågar tänka nytt. Du har en stark egen drivkraft och kan självständigt analysera, prioritera och samordna kommunikationsinsatser ur ett helhetsperspektiv. Du är en duktig skribent som är van vid att målgruppsanpassa innehåll till olika kanaler, digitala såväl som traditionella.

Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap 180 hp eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell erfarenhet av operativt kommunikationsarbete i både mindre och större uppdrag
 • har erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler - både extern webb och sociala medier
 • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kommunikationsarbete med samhällsbyggnadsfrågor
 • har erfarenhet från statlig eller annan offentlig verksamhet

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Det är en visstidsanställning på sex månader med önskat tillträde i september till och med den 28 februari 2023, med eventuell möjlighet till förlängning.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype v.34-35

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sara Lundqvist,
0101233693

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Anna Lindquist,
0101235533

ST Eva Jonsson,
0101231436